El 85,5% dels espanyols creu que s’ha de fixar un topall al preu dels carburants per la guerra a Ucraïna, segons el CIS Més de la meitat creu que el conflicte afectarà el subministrament de combustible i reclama mesures al govern espanyol

 

ACN Barcelona – El 85,5% dels espanyols creu que el govern espanyol hauria de fixar un topall al preu del carburant en determinades situacions com l’actual arran de la guerra a Ucraïna. Així es desprèn d’una enquesta del CIS, que també assenyala que més de la meitat –el 56%- pensa que el conflicte afectarà al subministrament d’aquest producte. Davant aquesta situació, el 50,9% opina que el govern espanyol ha de prendre “mesures enèrgiques” per garantir el subministrament.

Gairebé la meitat dels espanyols –el 47,1%- pensa que la guerra afectarà a l’abastiment d’aliments i productes de primera necessitat els propers dies i mesos, però només el 39,9% pensa que l’executiu ha de prendre mesures enèrgiques per garantir-lo. D’altra banda, el 42% creu que sí que hi ha risc de desabastiment, però per la vaga de transportistes.

De fet, la majoria opina que hi ha sectors econòmics i polítics de la societat espanyola que han generat alarma sobre els riscos del desabastiment, concretament un 74,6% dels enquestats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.