El Consell Insular treu la convocatòria de beques per a estudis fora de Menorca, amb l’aportació del Govern de les Illes Balears La convocatòria surt dotada amb un total de 422.805€, dels quals 350.000€ són del seu pressupost, més 77.805€ d’aportació del Govern de les Illes Balears

 

El Consell Insular de Menorca va aprovar el passat dilluns dia 4 d’abril de 2022 la convocatòria anual d’ajudes per realització d’estudis fora de Menorca, amb la voluntat de compensar el major cost econòmic que suposa cursar estudis fora del lloc habitual de residència, i poder complementar les ajudes i/o ampliar, el ventall de beneficiaris de les ajudes que convoquen amb un objecte similar l’Administració de l’Estat i la Comunitat Autònoma o altres institucions i entitats privades.

La convocatòria surt dotada amb un total de 422.805€, dels quals 350.000€ són del seu pressupost, més 77.805€ d’aportació del Govern de les Illes Balears per a la línia específica destinada a estudiants universitaris. Els beneficiaris d’aquesta línia són els i les estudiants que compleixen els requisits del conveni del Govern amb el Consell Insular de Menorca, idèntics als que manté el Govern a la seva la convocatòria de beques de desplaçament.

Aquesta Línia permetrà concessió d’ajudes de desplaçament per a alumnes amb domicili familiar a l’illa de Menorca que cursen estudis universitaris de grau i màster a la Unió Europea (UE-27) durant l’any acadèmic 2021-2022, sense tenir en compte cap barem econòmic.

La segona línia de la convocatòria, dotada amb 350.000€, té per objectiu ajudar a estudiants menorquins que estudien fora de la nostra illa, per tal de fomentar la igualtat d’oportunitats i facilitar l’accés dels estudiants menorquins als ensenyaments universitaris, de formació professional de grau mitjà o superior, als ensenyaments artístics superiors i estudis no reglats superiors, sempre que aquests últims es realitzin a institucions de reconegut prestigi. Enguany inclou la novetat que per primera vegada hi podran accedir els alumnes que facin Pràctiques de formació professional de grau superior fora de Menorca.

Així mateix, igual que es va fer l’any passat, s’admeten les sol·licituds d’estudiants que cursin els seus estudis fora de Menorca tot que els estudis també s’imparteixin a Menorca.

El límit de compatibilitat amb les beques del Ministeri d’Educació serà de 3.500€, i per accelerar la tramitació enguany es tindrà en compte l’IRPF de 2020, per la qual cosa els sol·licitants no hauran d’esperar fins el mes de juliol per disposar dels certificats de retencions que lliura l’ATIB.
El període d’admissió de sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l’endemà de la publicació al BOIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.