La Junta d’Accionistes de Telefónica aprova el repartiment del dividend en efectiu de 0,30 euros l’acció Els accionistes han votat l'amortització del 2,41% del capital de l'operadora i la remuneració dels consellers

 

ACN Barcelona – La Junta General d’Accionistes de Telefónica ha donat el vistiplau als comptes anuals de 2021, el retorn del dividend en efectiu, l’amortització d’un 2, 41% del capital i la remuneració dels consellers. Els accionistes han donat suport així a la gestió de l’any, exercici en què Telefónica ha obtingut un benefici net superior als 8.000 milions d’euros, cinc vegades més que el 2020. La junta, convocada en un format híbrid amb assistència presencial a la seu de Districte Telefònica, ha aprovat el repartiment de 0,30 euros l’acció en efectiu. Aquest dividend es repartirà en un pagament de 0,15 euros que tindrà lloc el desembre del 2022 i un altre abonament de 0,15 euros el juny del 2023, que haurà d’aprovar la junta de l’any vinent.

Aquesta autorització se suma al suport majoritari que ha rebut la resta de propostes, entre les quals figuraven l’aprovació dels comptes anuals del 2021, de l’amortització del 2,41% del capital o de la remuneració dels consellers.

Els accionistes vam obtenir una rendibilitat total del 29,6%, incloent-hi la revaloració propera al 19% dels títols de Telefónica a Borsa, amb què van batre el comportament del sector i de l’Ibex 35 durant el passat exercici.

Durant el 2021, la companyia també va complir les operacions corporatives, amb la venda de les torres de Telxius a American Tower i la fusió d’O2 i Virgin Media al Regne Unit. Aquestes transaccions han permès reduir el deute financer de Telefónica fins a 26.000 milions d’euros, la meitat de l’existent el 2016, i duplicar el patrimoni net de la companyia.

La Junta també ha donat suport a la reelecció de José María Abril Pérez, Ángel Vilá Boix, María Luisa García Blanco i Francisco Javier de Paz Mancho com a membres del Consell d’Administració, per un període de quatre anys més. Els accionistes han ratificat igualment el nomenament de María Rotondo Urcola com a consellera.
“Telefònica és una companyia diferent de la que era fa sis anys. Una companyia que s’ha preparat per a un nou món. Tot canviarà de nou. I tot això passarà a les nostres xarxes”, afirma el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, durant la seva intervenció davant dels accionistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.