La proposta ‘Saffron Island Gin’, d’iSafrà, aconsegueix el segon premi als ‘World Food Gift Challenge 2022’

La proposta ‘Saffron Island Gin ‘, del productor Omar Zola (iSafrà ) ha aconseguit el segon premi absolut als ‘World Food Gift Challenge Awards 2022’ que organitza l’IGCAT (Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme). Omar Zola ha estat l’encàrrec de recollir el premi en nom de la productora de safrà de Menorca durant la gala celebrada ahir a la nit al restaurant Aqua Marítim del port de Maó , en el marc dels actes organitzats durant la trobada de regions europees i mundials de gastronomia que ha tingut lloc aquesta setmana a l’illa.

El primer premi del certamen ha estat per a ‘This is Coimbra – Food Stories’ de Cordel Maneirista (de la regió europea de Coimbra ), mentre que el jurat ha concedit el tercer premi a ‘Luomus Koivu Plat’ de Ville Naumanen, de Samaia, candidata a regió europea de gastronomia 2024. En total, 31 productes de diferents regions han competit en aquest concurs impulsat per l’IGCAT amb l’objectiu de donar suport als petits productors i artesans locals capaços de produir productes excepcionals que connectin amb les seves regions i creen valor afegit per als territoris. Durant la gala s’han lliurat els set premis corresponents a les categories de: millor marca creativa; embalatge més sostenible; millor storytelling; millor sabor; millor promoció de la regió; millor innovació; i millor interpretació contemporània d’artesania tradicional.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència del conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; la directora d’Economia, Pilar Pons; la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Elena Costa; i el responsable del Centre Artesanal de Menorca, Quim Salort; a més de la presidenta d’IGCAT, Diane Dodd, en un acte que ha reunit tots els participants a la Platgorm Meeting i representants dels stakeholders de Menorca ERG.

Amb el guardó per a iSafrà , Menorca continua recollint premis en aquest certamen després del primer premi aconseguit l’any passat amb “Un tec ?”, de la Cooperativa del Camp de Menorca; i dels premis especials per a les propostes presentades per Ovidi Pons i Es Fangueti i que, el 2020, fossin reconegudes les peces artesanes de Silvia Vivó i Núria Deyà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.