S’inicia la segona fase de millora de l’enllumenat públic a les urbanitzacions de l’illa El Consorci de Residus i Energia de Menorca adjudica els projectes per a la instal·lació de tecnologia LED a Cala en Porter, Cala en Blanes i Cala Galdana en compliment amb el Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca

Foto: Carles Mascaró

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha iniciat a la segona fase de millora de l’enllumenat públic a les urbanitzacions de Menorca, després d’adjudicar els projectes licitats durant l’any 2021. Concretament, aquesta segona fase, que com la primera s’ocuparà de substituir làmpades de descàrrega per tecnologia LED a les llumeneres de l’enllumenat exterior, s’executarà a les urbanitzacions de Cala en Porter, a Alaior, de Cala en Blanes, a Ciutadella; i de Cala Galdana, a Ferreries.

L’objectiu de les actuacions és millorar l’eficiència energètica i disminuir la contaminació lumínica a les urbanitzacions esmentades en compliment del Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca. Les actuacions, a més, permetran un estalvi directe del consum elèctric proper al 60%, que repercutirà en la reducció de la factura elèctrica dels ajuntaments.

Aquesta segona fase dona continuïtat a la primera executada anteriorment i que va representar la renovació d’enllumenats a Punta Prima i s’Algar, a Sant Lluís; Son Vilar, as Castell; Coves Noves i Son Parc, as Mercadal; i Sant Tomàs, as Migjorn Gran.

Adjudicacions

El lot 1, corresponent a la urbanització de Cala en Blanes, al terme municipal de Ciutadella, es va licitar per un import de 317.115,00 €, i n’ha resultat adjudicatària l’empresa ANTONIO GOMILA per un import final de 219.000,00 € (IVA exclòs).

El lot 2, corresponent a la urbanització de Cala en Porter, al terme municipal d’Alaior, es va licitar per un import de 130.870,00 €, i n’ha resultat adjudicatària l’empresa ANEUM LED per un import final de 48.210,00 € (IVA exclòs).

El lot 3, corresponent a la urbanització de Cala Galdana, al terme municipal de Ferreries, es va licitar per un import de 55.226,00 €, i n’ha resultat adjudicatària l’empresa XIMVIAM per un import final de 42.650,00 € (IVA exclòs).

El Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca, aprovat definitivament el juny de 2021, estableix les prioritats d’actuació en matèria d’enllumenat artificial, no només per millorar l’eficiència energètica, sinó també per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, reduir la contaminació lumínica i millorar la qualitat del cel nocturn, així com per oferir una millor experiència d’observació del firmament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.