Ciutadella presenta tres projectes a la convocatòria del Pla Insular de Cooperació de 2022 Un d’ells, el de la reforma dels carrers Sant Cristòfol i adjacents, dins la línia general, i els altres a la línia turística: el pont de Serpentona i la rehabilitació del carreró de Santandria.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella celebrada el passat 30 de març va acordar presentar tres projectes a la convocatòria del Pla Insular de Cooperació de 2022 que promou el Consell Insular de Menorca.

Concretament, s’ha presentat un únic projecte de la línia general, corresponent a la rehabilitació dels carrers Sant Cristòfol, Sant Josep, Sant Climent i Sant Sebastià, amb un pressupost de 681.685,32€, i dos projectes de la línia turística: el pont per a vianants de Serpentona, amb un pressupost d’execució de 167.831,51€, i la reforma del carreró de Santandria, amb un pressupost de 246.888,44€.

Començant pel projecte de millora de les infraestructures i la pavimentació dels carrers Sant Cristòfol, Sant Josep, Sant Climent i Sant Sebastià, la intervenció sorgeix arran del mal estat del paviment d’aquestes vies. En el cas dels carrers Sant Cristòfol i Sant Josep, es troben empedrats amb llambordes de pedra natural (pedra viva) i presenten una superfície bastant irregular, mentre que els carrers Sant Sebastià i Sant Climent es troben formigonats. A més, les infraestructures d’aquests carrers tenen una antiguitat superior als cinquanta anys. Per tot plegat, les obres tenen per objecte la renovació i remodelació de les infraestructures i els elements d’urbanització, amb la renovació integral de la caixa de ferms del carrer (base granular, base formigó armada i paviment de pedra natural “pedra viva”); la reforma de les xarxes de clavegueram i aigua potable; la construcció de la xarxa de recollida d’aigües pluvials; la previsió de les canalitzacions i soterrament de les xarxes de baixa tensió, telèfons i enllumenat públic; i la substitució de les lluminàries, millorant l’eficiència energètica de la instal·lació, mitjançant la reducció de la potència instal·lada.

 

Pel que fa al projecte de millora i rehabilitació de la passarel·la de Cala Galdana de la urbanització de Serpentona, l’actuació també s’impulsa arran del seu mal estat, que aconsella fer treballs de manteniment, ja que s’observa corrosió i molta quantitat d’òxid a l’estructura, a més de bigues (no estructurals) i taulons de fusta en molt mal estat, i punts de llum desapareguts o tapats. Per tot plegat, l’actuació contempla la neteja i reparació de superfícies dels perfils laminats d’acer de l’estructura; el pintat d’estructures d’acer amb sistemes de protecció; el tractament anticorrosiu per a estructura metàl·lica; la substitució dels perfils metàl·lics en mal estat i dels taulons de fusta del tauler; i l’eliminació de les lluminàries enrasades a ras del tauler.

 

Finalment, el tercer projecte és el corresponent a la millora i pavimentació del carrer de Santandria (carreró de Sa Nacra), a la urbanització Sa Caleta Santandria. Com en el cas dels carrers anteriors, el paviment del carreró de Santandria, al qual s’hi accedeix pel carrer del Signe Aries, es troba en mal estat, amb un asfaltat parcial que no es va arribar a acabar, les rasants no estan ben definides i presenta punts baixos en els que es produeixen embassaments d’aigües pluvials i afectacions a alguns veïns. A més, el carreró no disposa de xarxa de recollida d’aigües pluvials i la xarxa d’aigua potable és molt antiga i s’ha de renovar en la seva totalitat. Les obres, per tant, inclouen la renovació integral de la caixa de ferms del carreró; la construcció de la xarxa de recollida d’aigües pluvials i de la nova xarxa d’aigua potable; la previsió de les canalitzacions i soterrament de les xarxes d

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.