Camí a Guernsey23. Primera estació: Jocs esportius Municipals (JEM22)

Tornen els Jocs esportius Municipals (JEM22). Després de l’aturada obligada per la pandèmia, torna a funcionar la maquinària d’aquest esdeveniment esportiu singular que ha sigut ja fa més d’una dècada estímul i projecte d’illa. Els Island Games.

Aquest any serà l’Associació IGA la responsable de gestionar els JEM22 i els Guernsey 23 (GUE23). El plantejament és un acord multinivell. El Consell Insular, els vuit ajuntaments, la FFT, la Fundació de l’Esport Balear i els sectors empresarials que s’hi sumin.

L’Associació IGA s’ha fet amb els serveis de Lorena Orfila (Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i Toni Vidal (Llicenciat en Ciències Econòmiques i Entrenador Superior de Natació) com a tècnics responsables de tot l’entramat esportiu del bienni 2022 / 2023. Lligar els Jocs Municipals amb la celebració dels IGA GUE23, dona coherència al projecte, la funció dels delegats federatius, l’establiment dels consensos pel que fa a la normativa general i específica, els detalls de les condicions de les proves classificatòries tant de les disciplines JEM22 que formen part dels GUE23 com les que no, són alguns dels aspectes que Toni, Lorena i l’Associació ja han començat a treballar. De fet hi ha hagut ja dues reunions oficials amb els regidors i tècnics esportius municipals per gestionar disciplines, delegats, seus, reglaments, i actes de cloenda, perquè els JEM estan a la cantonada, juny 2022.

En el marc d’aquest nou acord amb les institucions públiques i l’Associació es creen dues comissions de seguiment i control tècnic, la CTEA i la CTE, La primera, estarà formada pel coordinador municipal de cada ajuntament, el director insular del Consell Insular, un tècnic esportiu de l’àrea d’esports del Consell Insular, així com dels tècnics i el secretari d’AIGA. La funció fonamental és vetllar pels consensos entre tots els agents implicats i decidir tot els que afecti a programació, planificació, direcció i execució dins l’àmbit tècnic esportiu així com responsabilitzar-se de fases classificatòries de les modalitats que ens representaran a GEU23´

La CTE, estarà formada pel Director Insular, un tècnic de l’àrea d’esports del Consell Insular, els tècnics d’AIGA a més de l’encarregat de les gestions administratives d’AIGA. I un representant dels coordinadors esportius municipals escollit entre ells. Aquesta CTE té la funció d’avaluació i resolució qüestions esportives, reglamentàries i disciplinàries dins l’àmbit de la competició.

En aquesta nova edició els JEM22 seguiran sent un punt de trobada de tota la població insular organitzada per la incansable feina dels tècnics municipals, en col·laboració amb els delegats federatius, representant al seu municipi, i competint siguin federats o no, amb la seva localitat en les 18 disciplines esportives susceptibles de ser convocades a alguna edició futura dels IGA.

També està en el nostre full de ruta, a part d’entrenar, participar, fer esport i dinamitzar el teixit social i esportiu de tota l’illa de Menorca , preparar-nos, preveure potencials escenaris de gestió, per tal que Menorca sigui, més prest que tard seu IGA. A ningú se li escapa l’interès que té per motius evidents aprofundir amb un projecte com aquest i escriure en majúscules el nostre leitmotiv: Menorca illa d’esport.

Dades concretes JEM22:

Els JEM22 se celebraran els dies 10, 11 i 12 de juny.

El procés d’inscripció acabarà el 10 de maig a les 10:00 h.

Entra el 10 i 12 de maig, AIGA Menorca, s’enviarà a cada ajuntament la relació d’esportistes i tècnics del seu municipi inscrits.

Del 12 al 17 de maig, cada ajuntament haurà de certificar que els esportistes i tècnics que estan inscrits, estan empadronats al seu municipi i que la inscripció és correcte.

El 20 de maig, AIGA Menorca realitzarà el sorteig de les competicions de tots els esports davant un jurat designat per la CTEA

Disciplines esportives les 14 de GUE23 + volei platja, volei pista, windsurf i gimnàstica artística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.