Actes 8 Març

Pacte romput

Aquest diumenge i pràcticament a un any de les eleccions locals i autonòmiques, Més per Menorca ha donat per trencat el pacte de Govern que tenia fins ara amb el PSOE i UP al Consell de Menorca. Els menorquinistes al·leguen “tota manera d’ingerències i pressions per part del Govern de les Illes Balears per tal d’aturar la celebració del ple que hauria d’aprovar el projecte de la Llei Menorca Reserva de Biosfera.” Aquesta llei, no ho oblidem, és el cavall de batalla (juntament amb la declaració de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat) de Més per aquest mandat. Acusen a la presidenta Susana Mora “d’acotar cap davant els interessos del PSIB” i parlen de “deslleialtat i vulneració flagrant de la sobirania del poble de Menorca”.

Per la seva banda el PSOE reafirma el seu compromís per dur endavant la Llei de Reserva de Biosfera i justifica la proposta de prorrogar el ple que ha d’aprovar-la “per la presentació d’un informe jurídic del Ministeri per a la Transició Ecològica i la necessitat d’assegurar l’encaix d’aquesta norma amb l’estructura de competències reglamentada a l’estatut.”Els socialistes deixen clar que volen aquesta llei però que “a de comptar amb totes les garanties necessàries per ser aprovada”.

D’entrada les dues postures semblen coherents i els comunicats emesos per ambdues formacions polítiques deixen clara la postura d’uns i altres. El que deixen entreveure els menorquinistes és que darrera tot açò hi ha “moviments” que la ciutadania desconeix; el rerefons de les decisions preses no semblen ser els que exposen les Executives dels dos partits en els seus comunicats.

No és la primera vegada que Més trenca un pacte amb el PSOE, recordem la dimissió de Ruth Mateu com a consellera del Govern. En aquella ocasió es va reunir l’Assemblea de Més per Menorca per prendre la decisió. Aquesta vegada ha estat l’executiva del partit qui, d’un dia per l’altre, ha partit peres amb el PSOE al Consell. Perquè aquesta pressa? Han valorat a Més per Menorca el cost electoral d’aquesta decisió? I el PSOE? Realment no hi havia punt d’enteniment? Han parlat massa poc o potser massa? Els socialistes seran capaços de gestionar totes les àrees amb només tres consellers – més la de Unides Podem – i la presidenta? Es crearan nous consellers no executius? Entendran els votants d’ambdues formacions la transcendència d’aquesta ruptura?…

S’hauran de donar moltes explicacions i, el més important, els ciutadans les haurem d’entendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.