La Menorca Film Comission s’integra dins la xarxa nacional d’oficines per atreure rodatges audiovisuals a l’illa La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) obre avui una nova convocatòria que patrocinarà pel·lícules o sèries gravades aquí amb retorn publicitari per a la marca Menorca.

 

La Menorca Film Comission s’ha incorporat recentment a la xarxa de socis Spain Film Comission, per tal de donar un impuls a la realització de rodatges audiovisuals a l’illa. Aquesta xarxa espanyola integra 32 oficines d’atenció a rodatges de diferents territoris i lidera el posicionament del país com a destinació de produccions audiovisuals.

Amb aquesta acció, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) vol potenciar la Menorca Film Comission, el servei públic i gratuït que té com a objectiu facilitar els rodatges a l’illa. Ho fa assessorant a productores i professionals, fent d’intermediària amb les administracions que gestionen els diferents espais de l’illa i impulsant la projecció exterior de les produccions balears.

A més, la FFTM acaba d’obrir una nova convocatòria de patrocinis exclusivament per a obres audiovisuals rodades a l’illa, sempre que generin un retorn publicitari de la marca Menorca com a destinació turística i que millorin la promoció de la seva imatge. Aquests patrocinis permetran impulsar de manera directa projectes que millorin la visibilitat i reputació de Menorca; millorar el posicionament de les marques de la FFTM i de Menorca Film Comission als mercats emissors; donar a conèixer la marca Menorca com a destinació turística en el mercat internacional; impulsar la imatge de Menorca com a plató cinematogràfic i fomentar la creació d’esdeveniments relacionats amb el cine a l’illa.

Les pel·lícules o sèries de ficció a patrocinar han de complir diversos requisits com per exemple que almenys un 25% del rodatge es faci a Menorca, que almenys un 25% del metratge final de la pel·lícula transcorri a l’illa, que s’estreni abans de finals d’abril de 2023, i que entre l’elenc artístic o tècnic hi hagi algun premiat o nominat a un Goya o premi equivalent a nivell internacional.

La convocatòria de patrocinis audiovisuals de la FFTM per aquest any té un pressupost màxim de 200.000 euros. Les entitats que optin a aquesta poden finançar com a màxim un 30% del pressupost total del seu projecte, establint un màxim de 50.000 euros per aquelles produccions que tenguin un cost d’entre 250.000 i 1.000.000 d’euros, i un màxim de 100.000 euros per les produccions que superin el milió d’euros de pressupost final.

Les propostes es poden presentar fins el mes d’octubre de 2022. En aquest enllaç es poden consultar els plecs de condicions de la convocatòria: https://www.menorca.es/edictes/VeureEdicte.aspx?IDIOMA=2&ID=175

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.