Zelenski confirma que l’exèrcit rus controla “la major part” de Mariúpol Entorn de 2.000 soldats ucraïnesos resisteixen a la planta metal·lúrgica d'Azovstal

 

ACN Barcelona – El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha confirmat que l’exèrcit rus controla “la major part” de Mariúpol, per bé que tropes ucraïneses resten a part de la ciutat. Zelenski ha contestat així al ministre de Defensa rus, Seguéi Shoigú, que aquest matí anunciava que Rússia ha capturat la ciutat portuària. El Kremlin assegura que “tot Mariúpol” està sota el control rus, a diferència del que ara afirma Zelenski. No obstant això, el govern de Vladímir Putin també ha confirmat que en el territori de la planta metal·lúrgica d’Azovstal hi ha entorn de 2.000 soldats ucraïnesos que resisteixen a l’agressió de les tropes russes. Segons Shoigú, el territori d’Azovstal està “bloquejat” de forma “segura”.

El president rus, Vladímir Putin, ha ordenat frenar l’assalt a la metal·lúrgica i ha “suggerit” a la resistència ucraïnesa que “depositin les armes”. Alhora ha assegurat que la part russa garantirà “les seves vides i un tracte digne”, tal com informa l’agència Ria.

Mentrestant, l’alcalde de Mariúpol, Vàdim Boichenko, ha dit que unes 200 persones segueixen esperant ser evacuats de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.