L’Ajuntament d’Alaior edita el llibre ‘Alaior: Unes Mirades d’Història’, de Miquel Àngel Limón

L’Ajuntament d’Alaior va presentar ahir, amb motiu del Dia del Llibre, la nova obra de Miquel Àngel Limón, ‘Alaior: Unes Mirades d’Història’, que ha editat i finançat el consistori alaiorenc.

Miquel Àngel Limón és un dels grans estudiosos i virtuosos de les lletres menorquines, és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Barcelona i Doctor en Periodisme per la Universidad Complutense de Madrid. És membre, també, de les més prestigioses entitats menorquines i regionals que dediquen els seus esforços en la compilació de la nostra història.

El llibre replega quinze relats del passat, entre els segles XVII i el XX, circumscrits a la vila i terme d’Alaior. Parteixen d’una característica comuna, per ser la derivació d’una recerca directa en els fons documentals de l’Arxiu Històric Municipal. Són relats treballats sobre les fonts primàries de la història local.

Límón, sempre vinculat a la cultura i història del seu poble, s’endinsa en la ‘Torre de Binissegarra, ulls mar enllà (capítol VII), ‘La lluita de 1912 contra la bretxa salarial femenina’ (capítol XIV),  la ‘Perspectiva alaiorenca de la fi dels anglesos’ (capítol XI), o en la ‘Defensa i fortificacions de la vila i terme’ (capítol V).

L’obra compta amb el pròleg de l’historiador Miquel Ànel Casasnovas Camps, que obre de manera sublim el conjunt d’episodis                                                                                                               i reflexiona sobre la important aportació al coneixement de la història local d’Alaior, i per extensió de Menorca que és aquest llibre. Segons Casasnovas l’autor aconsegueix fer bona història local fugint del localisme i de l’excepcionalisme, tot aportant nova informació sòlidament fonamentada i una correcta contextualització.

Cal destacar també que Antoni Barber, artista de còmic alaiorenc, il·lustra amb unes imatges de gran imaginació cadascun dels capítols del llibre, posant en escena gràficament l’essència de cada relat.

Tiago Reurer, regidor de Cultura, i qui va dur a terme la introducció de l’acte, destaca que per «l’Ajuntament ha estat un plaer poder dur a terme aquest projecte juntament amb Limón, qui ha fet una feina impecable i s’ha interessat per compartir-la altruistament. És igualment enriquidor poder comptar amb les il·lustracions de Toni Barber, que donen un contrapunt molt interessant al projecte, en tenir relats que xerren sobre fets dels segles XVII XX, amb dibuixos innovadors i moderns».

El llibre ja es troba a la venda a totes les llibreries d’Alaior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.