Actes 8 Març

Comptem fins a 3 i ens llancem! Per Mary Moro

 

Llegia que quan fugim de l’amor és, precisament, per la falta d’aquest. Fugir d’alguna cosa que mai s’ha tingut per la por a no saber com actuar; per aquest pànic al fet que un dia sigui la seva manca la que torni, i es converteixi en un simple record, cada vegada més borrós i irreal.

Desitgem experiències noves, no tots, però sí molts de nosaltres: que les nostres rutines es vegin sorpreses per aquests instants de novetat en els quals creixem gràcies a descobrir-nos sentint, vivint i experimentant part del nostre ésser que ni nosaltres mateixos coneixíem. A mi m’encanta posar-me cara a cara amb aquests reptes en els quals una part de mi, fins llavors adormida, desperta i, oh, sorpresa!, afegeix una peça nova a aquest trencaclosques que sóc jo mateixa. Trencaclosques inacabat i infinit.

Alguns d’aquests reptes són coses habituals o senzilles per a altres persones, ja sigui muntar a cavall, tallar la gespa, pintar les parets de casa, canviar una roda, un bolquer o cuinar un pastís; n’hi ha que requereixen un grau d’implicació a nivell personal molt major, com pot ser deixar un treball, triar el color d’un cotxe, firmar una hipoteca o si aquestes vacances les passarem a la platja o a la muntanya. Els que resulten bonics de veritat són aquests que arriben i ja no ens sentim, més, de la mateixa manera; que es presenten i ens fan veure’ns i veure una nova realitat, que ens desperten una altra manera de mirar (si pretenem guanyar el repte).

A vegades són reptes amb forma i nom de persona, per tot el que la seva arribada ens remou i desperta. Com del no-res apareixen i ja no volem tornar a ser la mateixa perquè desitgem deixar enrere tot allò que és passat, que no és útil i que ens impedeix volar. El paisatge és el mateix? Tal vegada, i llavors som nosaltres els que comencem a mirar-ho d’una altra manera. Com aquest instant previ al primer bany de l’estiu: amb totes les ganes de tornar a sentir la pell salada, el pèl embullat i la vida omplint-nos; i un petit resistir-nos per si l’aigua està freda.

Comptem fins a 3 i ens llancem, sense vestit de bany ni flotador!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.