Actes 8 Març

Macron fa una crida a la unitat i promet “donar resposta” als votants de Le Pen: “Sóc el president de tots” El dirigent francès diu que el seu segon mandat "no serà una continuació" del primer

París – El president de França, Emmanuel Macron, ha fet una crida a la unitat de la ciutadania després de guanyar les eleccions presidencials d’aquest diumenge. “El nostre país està envoltat de dubtes i de divisions. Haurem de ser forts, però ningú no es quedarà abandonat ni enrere”, ha dit durant el discurs de celebració de la seva victòria. S’ha imposat de nou a la líder del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, a qui ja va vèncer el 2017, tot i que ara amb una diferència menor. Davant dels simpatitzants que l’han rebut als peus de la Torre Eiffel, a París, Macron ha assegurat que ja no és “el candidat guanyador sinó el president de tots”.

Per això s’ha compromès a “donar resposta a la ràbia” dels qui han votat l’extrema dreta. “Serà la meva responsabilitat i la dels que són al meu voltant. Els vots d’avui ens obliguen a tenir en compte les dificultats de totes les vides”, ha afirmat. També ha tingut paraules per aquells que s’han abstingut o l’han votat a ell per impedir la victòria de Le Pen i ha dit ser “molt conscient” del “sentit del deure” que ha d’encapçalar a partir d’ara. És per això que ha promès que “aquesta nova era no serà una continuació del quinquenni que s’acaba”.

Segons ha anunciat, pretén crear “una França forta i una Europa forta a través d’inversions i canvis constants que garantiexin el progrés per a tothom” i que situïn el seu país com a “gran nació ecològica”. Un projecte “basat en el treball”, “humanista” i “per a Europa”, ha afegit al costat de la seva esposa, Brigitte Macron, amb qui ha arribat a la Torre Eiffel acompanyat d’un grup de nens d’edats diverses.

Els seguidors de Macron celebren la victòria

El Camp de Mart ha estat el lloc elegit per la República en Marxa per celebrar la victòria. Els seguidors de Macron han anat arribant cap a les 19 h i l’indret ja era ple a les 20 h, quan s’ha conegut que els sondejos donaven el centrista com a guanyador.

Els seguidors de Macron han celebrat amb eufòria el triomf. Entre ells la Sara, que assegura que la victòria del candidat de la República en Marxa “mostra que França no es mou cap a l’extrema dreta” i que el país segueix sent “republicà”.

En Serge també ha apostat per Macron perquè “davant està l’extrema dreta”. “És dramàtic que tinguin el 42% dels vots”, diu. En la mateixa línia, l’Aurore apunta que calia fer “barrera” al Reagrupament Nacional. “Ara estem feliços i orgullosos del nostre país”, remarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.