Educació treu a licitació 3 noves infraestructures per més de 4’7 milions d’euros Es tracta dels projectes de millora del CEPA Joan Mir i Mir i el CEIP Antoni Joan Alemany,a Menorca i del CEIP Montaura, a Mallorca

 

 La Conselleria d’Educació i Formació Professional acaba de publicar a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la licitació de tres importants projectes de millora previstos a les illes de Menorca i Mallorca. Es tracta de les actuacions al CEPA Joan Mir i Mir i al CEIP Antoni Joan Alemany de Maó,a Menorca; i del projecte d’ampliació del CEIP Montaura de Mancor de la Vall, a Mallorca. Les obres surten a licitació per un total de 4.709.002,06 euros.

Aquests projectes milloraran les infraestructures educatives de les illes i beneficiaran als alumnes que actualment tenen els centres i, als de futur.

Més de 2’9 milions d’euros per implementar el CEPA Joan Mir i Mir de Maó

Amb un de 2.957.141 € i un termini d’execució de 12 mesos, l’actuació consisteix en la reforma integral de l’interior de l’antic quarter de Santiago i la substitució de les portes exteriors en la planta baixa que no es varen executar en la primera fase i l’enderroc i la reconstrucció d’escales. L’objectiu és donar un ús exclusivament docent a l’edifici i traslladar l’actual escola d’adults (CEPA) Joan Mir i Mir de Maó.

La intervenció permetrà crear 15 aules, una aula polivalent, una aula d’informàtica, una biblioteca i un taller de cuina-cafeteria. A més dels serveis comuns també es construirà una zona d’administració que tindrà 6 despatxos i una sala de professors.

Actualment l’escola d’adults imparteix els seus estudis a la seu principal del carrer de Sant Joan, un edifici que ha quedat obsolet i amb un espai insuficient per atendre les necessitats de l’alumnat. Amb la intervenció s’atén una reivindicació històrica i s’aconsegueix adequar els serveis a les necessitats de la població adulta.

Projecte de gimnàs al CEIP Antoni Joan Alemany de Maó, a Menorca

Amb un pressupost de 498.988 euros i un termini d’execució de 8 mesos, es preveu la construcció d’un gimnàs al centre.

El projecte consisteix en l’addició d’un gimnàs a l’edifici escolar existent a continuació de l’edifici lineal i al seu nivell més baix que correspon a les zones esportives.

El nou volum del gimnàs ocuparà una part de la zona esportiva exterior actual, la qual podrà organitzar-se millor.

Aquesta nova infraestructura beneficiarà als 135 estudiants i, als de futur.

A Mallorca, més d’1,2 milions d’euros per l’ampliació del CEIP Montaura

Amb un pressupost total Amb un pressupost total d’1.252.872,76 euros i un termini d’execució de 10 mesos,  surt a licitació l’ampliació del CEIP Montaura a Mancor de la Vall per donar resposta a les necessitats d’infraestructures del centre. Una actuació de la qual es beneficiaran 160 alumnes.

El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici que ampliarà la superfície construïda del centre i que, a més, complirà la normativa que aplica la Conselleria a la construcció de nous centres i ampliacions, amb una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.

Les obres previstes consistiran en la construcció d’un nou edifici d’una línia per al segon cicle d’educació infantil, amb un total de 75 places escolars, per poder atendre la població actual i futura.

Una vegada publicada aquestes licitacions, totes les empreses interessades poden presentar-se al procés de licitació.

Aquestes tres obres de més de 4’7 milions d’euros són obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Aquestes actuacions estan finançades pel fons REACT-UE  (Ajuts a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa) en el marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.