El Consell destina 585.000 € als ajuts econòmics d’emergència social  D’aquest import total, 85.000 € corresponen a beques pels menjadors infantils d'estiu.

 

El departament de Benestar Social del Consell Insular ha aprovat la resolució per assignar 585.000 € a ajuts econòmics d’emergència social a través de convenis amb els ajuntaments. D’aquest import total, 85.000 € corresponen a beques pels menjadors infantils d’estiu.

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha destacat que ‘les conseqüències socials de la pandèmia segueixen sent latents i urgeixen la necessitat de donar continuïtat a aquests ajuts amb gairebé un augment del 50% del pressupost assignat en els anys anteriors. Des del Consell Insular volem seguir donant suport i acompanyament a les persones que es troben en situació d’emergència social i contribuir, així, a una societat més justa, igualitària i inclusiva’. I ha anunciat que ‘des del Departament de Benestar Social ja estem treballant per augmentar, de manera extraordinària, la partida econòmica d’aquesta convocatòria per fer front a les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna’.

Per l’any 2022 s’ha previst que els conceptes justificables per aquestes partides siguin els mateixos que l’any anterior (menjadors infantils en període no lectiu i activitats extraescolars en període no lectiu), amb una novetat important que s’inclourà en els convenis: si, una vegada finalitzat el període no lectiu d’estiu, algun ajuntament no ha esgotat la totalitat de la quantia abonada pel Consell Insular en concepte de beques per a menjadors d’activitats extraescolars d’estiu, aquest podrà destinar el romanent (o la seva totalitat en cas que encara la mantingui) a ajuts en concepte d’ajuts econòmics individuals que incloguin com a beneficiaris a menors d’edat en situació de vulnerabilitat social i que donin cobertura a les seves necessitats alimentàries d’urgència.

Cal recordar que, a través d’aquesta convocatòria es podran cobrir actuacions i necessitats corresponents a:

– Ajuts per a habitatge: lloguers i quotes puntuals d’hipoteca, equipament de la llar, manteniment de la llar i subministraments, inspeccions d’habitatge obligatòries, pagament de pensions, hostals…

– Ajuts per a la manutenció: bolquers i llet per a nadons, pagament de menús, manutenció en general…

– Ajuts per a activitats educatives: escola infantil, material escolar, menjador escolar durant el període lectiu, menjador infantil d’activitats d’estiu, activitats extraescolars i de lleure durant el període i/o durant l’estiu, transport escolar

– Ajuts per a inserció social i laboral: ajudes per a assistència a accions formatives, transport per a accions formatives, desplaçaments per a inserció formal, ajuts puntuals per a la guarda de fills.

– Ajuts per motius sociosanitaris: ajudes tècniques, reparació/adaptació de la llar, tractaments professionals.

Es pot consultar la distribució econòmica per municipis en el requadre adjunt.

Dades convocatòria 2022

El 43% dels ajuts individuals concedits van estar adreçats en matèria d’habitatge, el 37,4% adreçats a manutenció, el 9,20% a activitats educatives, l’1,43% a activitats d’inserció sociolaboral, i el 7,64% en matèria de sociosanitaris.

Pel que fa al perfil de sol·licitants, destaca que el 47,74% han estat adreçats a famílies, el 8,94% a persones immigrades, i el 6,31% a persones amb discapacitat física. A més, el 65,42% dels sol·licitants han estat dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.