Actes 8 Març

El govern espanyol promet a Brussel·les destinar el 2% del PIB a Defensa el 2030 L'executiu ja incrementarà els comptes del ministeri de Robles en dues dècimes

 

La ministra de Defensa, Margarita Robles

ACN Madrid – El govern espanyol augmentarà la despesa en Defensa fins a dedicar-hi el 2% del PIB l’any 2030, segons consta en el Programa d’Estabilitat 2022-2025 enviat a la Comissió Europea. La mesura promesa a Brussel·les, de fet, és un compromís que ja havia adquirit el president espanyol, Pedro Sánchez, amb l’OTAN, tot i que no s’havia concretat cap calendari. Els plans presentats pel govern espanyol indiquen que el pressupost de Defensa creixerà en els propers anys, amb aportacions per a “remuneració d’assalariats, consums intermitjos i formació bruta de capital”, així com per al reforç del personal de defensa. Actualment, es destina a Defensa l’1% del PIB espanyol.

L’objectiu és augmentar el pressupost del ministeri de Margarita Robles “paulatinament” amb la incorporació de dues dècimes del PIB el 2023, i “una dècima de PIB addicional tant el 2024 com el 2025”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.