El Govern licitarà la implementació de la nova web per fer-la més útil, moderna i accesible La Direcció General de Comunicació i la Direcció General de Modernització i Administració Digital dirigiran el projecte, centrat en l’experiència de l’usuari

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns l’autorització prèvia a la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per contractar el servei per implantar el que serà, un any després que s’hagi iniciat l’execució del contracte pertinent, el nou portal web de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L’objectiu de la renovació total del portal és actualitzar la principal eina d’accés a la informació oficial autonòmica i fer-ho amb l’experiència d’usuari com a referència per a tots els canvis que es faran. Així, es desenvoluparà una tecnologia eficient de localització d’informació, a més d’oferir espais temàtics i amb un llenguatge clar i directe sobre les qüestions més demanades pels usuaris. D’aquesta manera, la ciutadania podrà navegar per la pàgina web amb més facilitat, trobar un tràmit i dur-lo a terme amb èxit, informar-se sobre una necessitat quotidiana, sobre l’acció del Govern o sobre la institució i localitzar les ajudes que el Govern ofereix sobre una necessitat concreta, entre d’altres.

El nou portal web del Govern presentarà des de la seva pàgina d’inici un accés fàcil als elements disponibles per al ciutadà. D’entrada, preveu incloure les informacions destacades de l’actualitat, els enllaços actualitzats automàticament als elements més demanats del moment, un cercador potent, l’accés als serveis comuns —cita prèvia, rutes de transport, meteorologia, altres—, l’accés a les pàgines de classificació temàtica de la informació, els enllaços als portals corporatius i un menú amb accés directe als tràmits, als organismes del Govern, a les notícies, etc.

La nova web tindrà un cost màxim de 353.700 € sense IVA pel seu disseny, producció i implementació. Aquest nou portal s’executarà al llarg d’un any i suposarà 7.550 hores de feina de professionals de comunicació i d’informàtica.

D’altra banda, dins el contracte l’Administració inclourà també la renovació per a la pròxima dècada de maquinària i programari base del Govern i de llicències obligatòries per un cost aproximat de 393.800 € sense IVA, així com treballs de 3.000 hores de manteniment entre 2023 i 2024 per aproximadament 146.000 € sense IVA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.