Actes 8 Març

El Servei de Neteja de Platges de Menorca amplia considerablement la seva flota i el personal Avui s’ha presentat el nou Servei de Neteja de Platges que suma un gran nombre de nous vehicles i embarcacions i duplica el servei en temporada baixa

L’any 2000 el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments crearen el Consorci de Gestió Mancomunada del Litoral de Menorca. Aquest consorci va planificar el litoral mitjançant la classificació qualitativa dels espais a gestionar amb la finalitat d’optimitzar els recursos humans, mecànics i materials i economitzar el servei, així com aplicar mesures de gestió diferenciades per a cada una de les tipologies de platges i cales identificades.

Aquesta classificació respon a una sèrie de variables com els nivells de freqüentació de les platges i cales, l’existència de serveis a la zona, tipus d’accés, grau d’urbanització i conservació de la morfologia i vegetació. La classificació és la següent:

Tipologia 1: platges i cales urbanes, associades a nuclis urbans, amb bona accessibilitat, amb presència de serveis turístics i d’oci sobre la platja i als seus entorns, generalment amb alts graus de freqüentació. Es netegen 33 platges d’aquest tipus.

Tipologia 2: Platges i cales verges amb bona accessibilitat, rodada i peatonal, no enfora de carreteres o camins públics, sense serveis turístics o d’oci i amb un elevat grau de freqüentació. Es netegen 38 platges d’aquest tipus.

Tipologia 3: La resta de platges, cales i zones de bany amb poca o nul·la freqüentació, no accessibles mitjançant tràfic rodat i enfora de qualsevol carretera o camí públic. Es netegen 68 platges d’aquest tipus.

Els criteris bàsics que regeixen el Pla de Neteja Integral del Litoral són els següents:

– Reduir l’impacte de la retirada massiva de Posidònia Oceànica.
– Prioritzar els sistemes de neteja manual.
– Criteris basats en els principis econòmics i sostenibles.
– Realitzar labors de manteniment durant els mesos de temporada baixa

El nou servei incorpora la següent maquinària nova per a la prestació de treballs:

1 vehicle d’inspecció 4×4
10 vehicles 4×4
2 auto camions
2 tractors
1 braç telescòpic
3 neteja platges
1 embarcació semi pnenumàtica
1 embarcació fibra motor
1 vehicle multiús 4×4

La inversió en maquinària s’apropa als 800.000 €. A més, FCCMA també afegeix sense cost la següent maquinària:

1 neteja platges
1 vehicle multiús (4X4)
1 tractor
1 vehicle d’inspecció 4X4

A més, el nou servei també incorpora més personal que es duplica en temporada baixa, passant de quatre a vuit treballadors, i es reforça durant la temporada alta amb tres treballadors més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.