La Diòcesi de Menorca celebra l’assembla final de la fase diocesana del Sínode

El passar dissabte 30 d’abril, al Santuari de Maria Auxiliadora de Ciutadella, es van trobar unes 70 persones, per participar en l’assemblea final de la  fase diocesana del Sínode de Bisbes (2021-2023).

L’ assemblea  es va desenvolupar de la següent manera:

Es va començar amb la pregària “Adsumus” per invocar l’Esperit Sant. Després va tenir lloc la intervenció d’en Joan Mercadal , com a persona de contacte del Sínode a Menorca, el qual va exposar als presents a manera de grans trets o “hastags” el temes que han sorgit durant aquests mesos de feina i discerniment, donant una breu explicació de cada una de les paraules “clau” que han aparegut als resums fets per  l’equip sinodal.

A continuació, els assistents van tenir una pausa per a prendre un cafè i  per compartir comentaris i reflexions, i es va passar a fer  7 grups de treball. Tot seguit, els set secretaris van exposar breument les seves aportacions a la síntesi. Finalment Mn. Gerard Villalonga, Administrador Diocesà, va dirigir unes paraules agraint l’esforç i la implicació de tots en la fase diocesana del Sínode i es va acabar amb una acció de gràcies per la feina feta.

El Sínode dels Bisbes continuarà amb la fase continental  (septiembre 2022- marzo 2023)  i la fase de l’Església Universal  (octubre 2023). Amb aquest Sínode, el Papa vol implicar tota l’Església en la reflexió sobre allò que ens demana el món d’avui. La sinodalitat abasta tot el poble de Déu, incloent-hi els sacerdots, religiosos i, per descomptat, la gran majoria dels laics. Són precisament els laics els autèntics protagonistes d’aquest Sínode, que inclou la gran novetat de convertir-se en un “itinerari sinodal”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.