Díaz veu “espectacular” l’impacte de la reforma laboral en la contractació indefinida i l’atur La vicepresidenta segona aposta per integrar els treballadors en els consells d'administració de les empreses

 

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha valorat aquest dimecres com a “espectacular” l’impacte de la reforma laboral en la contractació indefinida i les dades de l’atur. En un esmorzar informatiu d’Europa Press a Madrid, Díaz ha destacat que a Espanya, ara, “un de cada dos contractes són indefinits”. “Això no és poca cosa, és canviar el paradigma del mercat de treball”, ha remarcat. La vicepresidenta ha destacat l’aposta per impulsar “polítiques públiques diferents”, que han permès reduir l’atur “malgrat l’enorme incertesa” actual. D’altra banda, Díaz s’ha mostrat partidària de treballar per integrar els treballadors en els consells d’administració de les empreses.

“Si compta en el sí de la presa de decisions empresarials amb una part fonamental de la companyia, com són els treballadors, sens dubte l’empresa l’encertarà”, ha dit la vicepresidenta segona de l’executiu de Pedro Sánchez, destacant un model que s’aplica, per exemple, a Alemanya. “Caminarem per avançar en aquestes qüestions”, ha precisat.

Així mateix, Díaz s’ha referit a la necessitat d’abordar amb els agents socials les “vacants” que hi ha al mercat laboral espanyol, que calcula que són d’uns 109.000 treballadors, especialment en el sector de l’hostaleria i en sectors altament qualificats vinculats als canvis digitals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.