Jornades sobre Renda Bàsica Universal amb Gent x Ciutadella

L’Associació Gent X Ciutadella comunica que, ara just fa un any, va ingressar com a membre de ple dret a la Xarxa de Renda Bàsica del Regne d’Espanya que, a la vegada, està integrada dins la Basic Income Earth Network, BIEN, o sigui, l’organització internacional que defensa aquest dret de ciutadania. Aquesta va ser una de les primeres decisions preses per l’Associació, nascuda i formalitzada durant el difícil temps de pandèmia que ens ha tocat viure.

Encara patíem els estralls de la crisi del 2008, la més greu des del crac del 29 del passat segle, quan va esclatar-ne una de nova que posà altra vegada en evidència les mancances de la nostra societat, a l’hora d’afrontar els problemes de la ciutadania generats per un sistema econòmic imperfecte.

La Renda Bàsica pot ser definida de moltes maneres, però sintetitzant-ho, la podem definir com una assignació monetària pública incondicional, a tota la població.

Les dues grans diferències de la Renda Bàsica amb les prestacions públiques més habituals dels Estats de Benestar són: primera, la incondicionalitat de la primera i la condicionalitat representativa de discriminació (situacions de pobresa, discapacitat, atur…) de les altres; i segona: la universalitat de la Renda Bàsica en lloc de la focalització en determinats col·lectius de les actuals polítiques. Un exemple prou clar del que diem és l’Ingrés Mínim Vital implantat al nostre Estat, molt centrat com a subsidi destinat a les persones extremadament pobres i que contrasta amb la universalitat proposada.

Per tal de presentar públicament l’Associació GXC i amb el propòsit d’aprofundir en el coneixement de la Renda Bàsica, volem convidar a totes les persones interessades, a la ponència del Doctor en Economia i professor de la Universitat de Barcelona, el senyor Daniel Raventós, que tindrà lloc el diumenge, 15 de maig, a la Sala d’Actes de l’IES JM Quadrado com a part central de les jornades sobre Renda Bàsica Universal dels dies 14, 15 i 16 de maig que estem organitzant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.