Les Illes Balears tindran enguany 177 nous policies locals als carrers, gràcies a la formació que els imparteix l’EBAP A més del curs que es fa a Mallorca, per primera vegada s’estan fent edicions descentralitzades a Menorca i a Eivissa, oberta als i les aspirants de Formentera

 

Les Illes Balears disposaran enguany de 177 policies locals més als carrers. Ho ha anunciat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant una visita a la 43 edició del curs de capacitació per a policies locals que es desenvolupa a les instal·lacions de l’Escola Balear d’Administració Pública.

En concret, el Govern està formant en aquests moments a 61 policies locals funcionaris de carrera a Mallorca, en dos grups, 10 a Menorca i 5 a Eivissa. A aquests, es suma el curs per a policies interins, que estan cursant 35 aspirants a Mallorca, 22 a Menorca i 14 a Eivissa. Si hi sumam els 30 aspirants que en poques setmanes acabaran una edició extraordinària descentralitzada del curs de capacitació per a policies locals a Eivissa, en resulten els 177 nous efectius que començaran a exercir enguany.

Es tracta de més de 800 hores de formació d’un curs que acabarà el mes de novembre i que és imprescindible per accedir a la categoria de Policia Local.

Segons Garrido, tot plegat ajudarà “a pal·liar la manca de policies locals que pateixen els municipis de les illes, a minvar la càrrega de feina dels efectius, derivada de les necessitats dels municipis petits per cobrir les places vacants, de les restriccions pressupostàries que limitaven la reposició d’efectius, de l’increment de la població en època estiuenca i de la problemàtica específica derivada de la crisi sanitària.; i a incrementar l’eficiència i l’eficàcia del servei públic i, d’aquesta manera, la seguretat i la satisfacció de la ciutadania”.

Les instal·lacions de l’EBAP acullen la part teòrica, mentre que la formació esportiva, de trànsit i de tir es fa a instal·lacions com Son Moix, Germans Escalas, Príncipes de España o la galeria de tir de Calvià.

A més del curs que es fa a Mallorca, per primera vegada s’estan fent edicions descentralitzades a Menorca i a Eivissa, oberta als i les aspirants de Formentera.

La realització de tots els cursos suposa una inversió d’1 milió d’euros i comptarà amb 112 docents. A més a més, compta amb 3 instructors per als cursos de l’illa de Mallorca. També hi participen caps de policia de totes les categories, jutges, fiscals, UIB, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, llicenciats en activitats físiques, monitors de defensa i el Col·legi Oficial de Psicòlegs.

Dels 177 efectius en formació, 42 són dones, la qual cosa “demostra que cada vegada tenim més presència de dones a professions tradicionalment masculinitzades i és una gran notícia la seva presència en aquest curs”, ha destacat la consellera.

Durant la visita, la consellera ha pogut saludar i passar revista als alumnes, acompanyada de la directora gerent de l’EBAP, Mamen Iglesias, el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, i representants municipals dels ajuntaments que hi tenen alumnes.

El curs inclou aspirants dels municipis de Calvià, Manacor, Ariany, Alcúdia, Artà, Binissalem, Felanitx, Inca, Sa Pobla, Santa Margalida i Sóller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca