Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 58% De moment cap Unitat de Menorca es troba en escenari de prealerta

 

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 58% el mes d’abril, la mateixa xifra que el mes de març i que el mes d’abril de l’any passat. Per illes, amb excepció de Mallorca, totes incrementen el percentatge de reserves. Així, Formentera és l’illa que registra un augment més significatiu i passa d’un 48% a un 61%. Eivissa puja dos punts i passa del 58% al 61%. Menorca incrementa un punt, del 56% al 57%. Finalment, Mallorca és l’única illa que baixa un punt percentual, del 58% al 57%. Així, les precipitacions d’abril han permès que les reserves es mantinguin a Mallorca i Menorca i que augmentin a les Pitiüses.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), 8 estan dins l’escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d’Artà, es mantenen en prealerta.

Les dades de l’AEMET indiquen que abril ha estat normal amb una mitjana de 42,2 l/m2 , enfront dels 43,5 l/m2 de mitjana històrica. Ha estat molt humit a Eivissa i Formentera: a Eivissa s’han acumulat 63,7 l/m2 en front de 33,3 l/m2. I a Formentera 56,5 l/m2 en front de 20,9 l/m2. A Mallorca i Menorca ha estat normal: a Menorca les pluges han sumat 25,1 l/m2 en front de 38,6 l/m2 i a Mallorca 41,9 l/m2 en front de 46,2 l/m2.

Pel que fa al percentatge de precipitació interanual a Balears està al 16% de la mitjana: a Mallorca 12%, a Menorca 19%, i a Pitiüses al 43%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca