Alaior utilitzarà quasi 5 milions d’euros de romanents per a diferents actuacions, entre altres, per comprar un solar per construir habitatges de protecció oficial o la compra de l’antiga fàbrica de Coinga

L’Ajuntament d’Alaior aprovarà al pròxim plenari municipal del 18 de maig una modificació pressupostària per incorporar 4.829.000 euros de romanents de lliure disposició per dur a terme importants inversions pel municipi, com són la compra d’un solar per cedir al Govern de les Illes Balears per construir habitatges de protecció oficial o la compra de l’antiga fàbrica de Coinga.

«El fet d’haver dut a terme una bona gestió econòmica i tenir una economia totalment sanejada ens permet poder fer servir aquests romanents per inversions totalment necessàries i molt demandades per la ciutadania», ha dit el batle José Luis Benejam.

D’aquesta manera, es destinaran 400.000 euros per la compra d’un solar per la construcció d’una trentena d’habitatges públics. Després de la compra, aquest solar es cediria al Govern de les Illes Balears, encarregat de la construcció dels habitatges.

Així mateix, també es destinen 1.452.000 euros per la compra del solar de l’antiga fàbrica de Coinga, un solar abandonat i que duu molts de problemes als veïns i veïnes, i on estan previstes infraestructures com la sala multifuncional, més pisos de protecció oficial o un pàrquing.

Dins aquest nou pla també s’introdueixen 200.000 euros per asfaltar el Camí dels Horts de Cala en Porter, una demanda de fa molts d’anys dels veïns i veïnes de la zona i 130.000 euros per l’asfaltat del carrer de Ciutadella, que es troba actualment en molt mal estat. També es duran a terme obres de millora al carrer des Melians, per 20.000 euros i es destinen també 20.000 euros més a embellir els accessos al poble.

D’altra banda, es dedica una important suma tant a les partides de cultura i festes, per dur a terme més activitats, com al reforç de personal municipal de cara a les activitats d’estiu d’aquests departaments. Amb la tornada a la ‘normalitat’ després de la Covid-19, ara es tornaran a celebrar moltes més activitats així com les Festes de Sant Llorenç.

Pel que fa a l’Àrea Social, es destinen 20.000 euros més de fons propis als ajuts d’emergència social. Així mateix, s’augmenta l’ajut municipal al Fons de Cooperació Menorquí per destinar-ho a ajuts per les persones afectades per la invasió d’Ucraïna.

Altres partides que s’augmentaran són la de manteniment de vies públiques (20.000 euros), manteniment de platges o manteniment de jardins (15.000 euros).

Així mateix, s’augmenta la partida d’energia elèctrica a causa de l’important encariment del cost de la llum.

D’altra banda, s’utilitzaran 150.000 euros més per les obres del nou Casal Jove degut a la pujada de costes de materials.

D’aquesta manera, cal destacar que ara s’utilitzaran 3.664.488 euros d’aquests 4.829.000 euros de romanents. La resta, dues partides d’1.034.000 euros i 131.000 euros són diners destinant a obligacions de l’exercici anterior.

Així, després de dur a terme aquesta modificació pressupostària, l’Ajuntament encara disposarà d’1,8 milions d’euros de romanents als bancs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca