L’Ajuntament d’Alaior constitueix la Taula de Coordinació Local en contra de la Violència Masclista

Aquest matí l’Ajuntament d’Alaior juntament amb l’IB Dona ha constituït la Taula de Coordinació Local en contra de la Violència Masclista.

La taula, impulsada per l’IB Dona i coordinada pel propi Ajuntament, té l’objectiu de ser un instrument operatiu de coordinació i acció de tots els agents locals en la prevenció i atenció de les violències masclistes.

Serà un espai on els diferents agents socials implicats podran intercanviar informació per impulsar la implementació de protocols que permetin detectar i actuar en els casos de violències contra la dona.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, qui ha presidit la taula i ha obert la sessió, ha dit que «com a l’administració més pròxima a la ciutadania, l’Ajuntament té un ferm compromís amb aquesta problemàtica i la seva feina resulta indispensable en la lluita per la igualtat i contra la discriminació»

«A l’Ajuntament d’Alaior estem determinants a exercir una labor fonamental en la prevenció, sensibilització i atenció de les dones i els seus fills i filles víctimes de violència. Entre altres, s’identifiquen ses necessitats de les dones i dels menors, es desenvolupen estratègies i/o actuacions des de l’enfocament de gènere i s’adapten els recursos i s’implementen les mesures adequades encaminades a l’eradicació d’aquesta xacra social» , ha afegit Benejam.

Per la seva banda, la regidora de l’Àrea Social de l’Ajuntament, Maria Antònia Pons, ha dit que des de «l’Àrea Social fa més de 15 anys que fem accions en matèria d’igualtat, prevenció i abordatge de la violència de gènere, conjuntament amb els centres educatius del municipi i altres entitats, per això creiem molt important seguir amb aquesta relació tan propera».

Aquesta primera sessió ha comptat amb la participació també de la regidoria de Joventut, encapçalada pel regidor Rafel Quintana i amb la de Cultura, amb el regidor Tiago Reurer.

Hi han assistit trenta-dues persones en representació de la societat, mitjançant entitats com l’Institut Balear de la Dona, Consell Insular de Menorca, Àrea Social de l’Ajuntament d’Alaior, Policia Local d’Alaior, Guàrdia Civil, Creu Roja, Càrites, SOIB, CEIP Mestre Durant, IES Josep Miquel Guàrdia, Escola infantil Es Pouet, CEIP Insp. D.r Comas i el CB. Jovent.

Totes elles han intervingut destacant la labor que poden fer cada una d’elles des de la seva posició.

La taula es reunirà dues vegades a l’any, i paral·lelament, per donar una major operativitat a aquesta, es crearan dues comissions tècniques orientades a la consecució dels objectius i línies estratègiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca