El teixit gastronòmic menorquí, protagonista a l’Ocimax

El Cooking Films 2022 donarà, també, molt protagonisme a persones i entitats que formen part del teixit gastronòmic i agrícola menorquí. Serà a les sessions al Cinema Ocimax de Maó, on cada tarda es projectaran documentals que reflexionen sobre la restauració i la cuina en termes de sostenibilitat, creativitat i nous paradigmes. En aquesta sala tindrà lloc la inauguració oficial de la setena edició del Cooking Films, el 2 de juny a les 18 hores, amb la projecció de Camí lliure, documental que explora l’univers gastronòmic de Raül Balam i Carme Ruscalleda, i la participació dels dos xefs en un col·loqui posterior.

El dissabte 4 de juny, després de la projecció de La receta del equilibrio, Óscar Bernàcer (director), Rebecca Morris (directora de Menorca Preservation), Sergio Riudavets (agricultor de Productes Ecològics Santo Domingo), i Belly Ester (presidenta de la Cooperativa San Crispín), aprofundiran en un documental que recull el repte inèdit que va suposar la irrupció de la covid-19 i la “nova normalitat” en la reobertura dels restaurants; així com la importància dels aliments de proximitat en la cuina i de la creativitat en el reaprofitament de productes autòctons. El col·loqui estarà moderat per Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

A l’última de les sessions a Ocimax, el diumenge 5 de juny, es projectarà Detrás, documental que s’endinsa en alguns dels grans temples gastronòmics del país per veure com treballen xefs del prestigi de Ferran Adrià o Joan Roca). José Bosch(president CAEB Menorca), els xefs Felip Llufriu i Pau Sintes (recentment nomenat millor xef jove de Menorca) participaran en el col·loqui posterior, moderat per Pep Pelfort(membre de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears), on es parlarà dels nous reptes de la restauració i de la dimensió artística i creativa dels restaurants i xefs de referència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.