La iniciativa de l’Ajuntament des Castell, un exemple a seguir

L’Ajuntament des Castell, conscient de la saturació de vehicles a la temporada d’estiu ha posat en marxa una iniciativa, que des d’aquest editorial hem demanat més d’una vegada a l’Ajuntament de Ciutadella. Una nova ordenança d’aparcament de vehicles que doni prioritat als residents del municipi durant l’estiu, obligant als visitants a aparcar a les bosses d’estacionament perimetrals entre el primer de juny i el 30 de setembre. D’aquesta manera s’intentarà garantir que els residents tenguin més facilitat per a trobar aparcament i a la vegada descongestionar el nucli urbà els mesos punta de la temporada turística.

De tots es sabuda la problemàtica que pateix Ciutadella en aquest aspecte i que afecta a la qualitat de vida dels residents, especialment als del nucli antic, que veuen com es Born, Contramurada, Passeig de Sant Nicolau o els aparcaments de la plaça de la Pau i plaça del Príncep estan saturats, com es satura el trànsit a la Contramurada, Camí de Maó, plaça des Born o les entrades per es Camí des Degollador i República Argentina o aquells que aparquen davant les cotxeries del Camí de Baix.

L’Ajuntament de Ciutadella ha de començar a crear aquests aparcaments, aquestes bosses d’estacionament perimetrals per a estacionar els cotxes de lloguer i dels turistes que vénen amb el seu propi cotxe, com també s’ha de crear un servei d’autocar que cada 20 minuts arribi a la plaça des Pins per a portar i retornar als usuaris als llocs d’aparcament.

No podem seguir rallant de fer sa plaça des Born només per a vianants quan no tenim aparcaments alternatius. No podem vendre un Born peatonal quan encara no està en marxa l’ampliació de la plaça de la Pau i no sabem si al final s’hi farà un aparcament soterrat.

Per tant anem a fer coses possibles i reals, com ha fet l’Ajuntament des Castell, anem a fer aquestes targetes per a residents, per a tots els residents de Ciutadella, i així farem una Ciutadella més tranquil·la, més descongestionada i amb més facilitats per a turistes i residents, i evitarem imatges com les de l’any passat amb cotxes que aparcaven allà on volien i sense prou efectius policials per a controlar-ho o la manca de servei de grua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca