30.500€ del Govern a Creu Roja per finançar el projecte d’Emergència Ucraïna L’objectiu és cobrir les necessitats bàsiques de les persones ucraïneses refugiades a l’arxipèlag

 

El Consell de Govern d’avui, a petició de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha autoritzat concedir una subvenció a l’entitat Creu Roja Espanyola a les Illes Balears de 30.506 € per finançar una primera resposta mitjançant el projecte d’Emergència Ucraïna.

Es tracta d’un programa que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques de les persones ucraïneses que s’han desplaçat a les Illes Balears a conseqüència de la guerra al seu país.

Cal tenir en compte que Creu Roja és l’entitat de la comunitat autònoma que gestiona el programa d’acolliment i integració destinat a persones sol·licitants de protecció internacional. Aquesta entitat ja gestiona la cobertura de les necessitats bàsiques i l’atenció de les persones refugiades i residents a les Illes Balears.

Amb el suport econòmic del Govern de les Illes Balears Creu Roja cobreix els costs derivats de la cobertura de necessitats bàsiques d’emergència i els derivats de la contractació de personal tècnic per poder atendre les persones acollides.

Per poder atendre el seu servei, l’entitat compta amb un centre de coordinació d’emergència d’Ucraïna que duu a terme les funcions d’atenció i registre de les demandes d’ajuda econòmica; atenció i registre d’ofertes d’allotjament; atenció i registre de demandes d’allotjament; recerca i seguiment dels vehicles que fan desplaçaments de les persones acollides; dinamització de voluntariat i traductors; coordinació de les demandes d’higiene i aliments i valoració i derivació dels usuaris als serveis pertinents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.