S’aprova el projecte de llei de Lleure de les Illes Balears És la primera vegada que se separa el lleure de la Llei de la joventut per atorgar-li la importància que té com a eina educativa

 

El Consell de Govern ha aprovat avui, a petició de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, la nova llei del lleure, que ha de ser la primera Llei del lleure de les Illes Balears, un text legislatiu que per primera vegada se separa de la Llei de la joventut de les Illes Balears per atorgar-li la importància que té com a eina educativa dins l’educació no formal.

L’objectiu prioritari és garantir el dret al lleure de la infància i l’adolescència i assegurar-ne, a més, un accés en condicions d’equitat, amb independència de les seves circumstàncies personals o familiars.

En matèria d’equitat, el Govern, els consells insulars i els ajuntaments, en l’àmbit de les seves competències, hauran d’establir programes, ajuts i preus públics bonificats per facilitar la participació d’infants i joves en les activitats i els serveis de lleure educatiu.

Pel que fa a l’accessibilitat, a partir d’ara totes les entitats hauran de facilitar l’accés a persones amb diversitat funcional i cognitiva.

A més, s’indicaran quins són els requisits mínims que han de tenir tant els serveis com les activitats per garantir-ne la qualitat i la seguretat.

Instal·lacions de lleure

La nova Llei delimita què són i què no són instal·lacions de lleure educatiu infantils i juvenils a fi de diferenciar-les de les instal·lacions turístiques i d’altres tipus.

En la nova Llei s’especifica que les instal·lacions infantils i juvenils són les destinades a la pernoctació o a la realització d’activitats de lleure educatiu o d’oci d’infants i joves, amb la finalitat de facilitar la convivència, l’allotjament, la formació o la utilització adequada del lleure. S’especifica que en queden excloses les que no estan dedicades en exclusiva a la infància i la joventut.

També com a novetat s’estableixen prohibicions en matèria de consum de tabac o begudes alcohòliques en aquestes instal·lacions pels seus efectes nocius en infants i joves.

Deslligada de la Llei de la joventut

Cal tenir en compte que s’ha separat de la Llei de la joventut perquè era incompatible amb el fet de considerar la joventut com una etapa única i plena, amb necessitats i demandes diferenciades.

Una vegada passat pel Consell Econòmic i Social i pel Consell de Govern ara només resta la  tramitació parlamentària d’aquesta llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.