El reciclatge d’envasos a les Illes Balears s’incrementa un 8% durant 2021 Un estudi en col·laboració entre Medi Ambient i Ecoembes conclou que cada ciutadà va depositar gairebé 24 kg de residus al contenidor groc

Reciclatge a les Illes BalearsUn estudi realitzat a través de la col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i Ecoembes conclou que, en 2021, la ciutadania de les Illes Balears va incrementar un 8% el reciclatge d’envasos. Els resultats s’han obtingut a través de les dades de participació ciutadana que han proporcionat 67 entitats locals que presten aquest servei de recollida a l’arxipèlag.

Així, cada ciutadà balear va depositar 23,8 kg de residus als 6.779 contenidors grocs destinats als envasos domèstics de plàstic, metall i bric i a través dels sistemes de recollida de porta a porta. Aquesta quantitat s’ha incrementat un 53% en els darrers cinc anys.

Pel que respecta al reciclatge de paper i cartró, la xifra de reciclatge per capita ascendeix a 26,4 kg, el que suposa un 5,3% més que l’any anterior de depòsit d’aquesta tipologia de residus en els 6.674 contenidors blaus. Cal destacar que, en aquests contenidors, a més d’envasos domèstics, s’hi dipositen altres residus com el paper i el cartró comercials i les revistes.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s’ha congratulat per les xifres de reciclatge d’enguany a Balears, «unes dades que demostren que la consciència ciutadana i de les administracions és cada vegada major», i ha agraït «la tasca d’informació i col·laboració de les entitats locals en el foment del reciclatge, ja que són les administracions amb un contacte més estret amb la ciutadania».

Per la seva banda, el gerent d’Ecoembes a les Illes Balears ha indicat que «aquestes dades demostren que el reciclatge en el contenidor groc i blau és un hàbit molt assentat a la societat balear». Balagué ha afegit que «cada vegada són més les persones que amb les seves accions quotidianes volen contribuir a la cura del medi ambient, no només reciclant els envasos sinó també reduint el seu ús i reutilitzant-los sempre que sigui possible».

En total, en 2021, es van entregar a instal·lacions recicladores homologades un total de 46.166 tones d’envasos domèstics pel seu posterior reciclatge, un 23% que l’any anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.