Guanyadors del XVIII Premi Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes 2022

XVIII Premi Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes

Ahir dia 16 de maig va tenir lloc a la Sala de Plens del Consell Insular l’acte de lliurament del XVIII Premi Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes, adreçat a alumnes de secundària, que convoca anualment el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports a través del seu Servei de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Immaterial, amb l’objectiu de fomentar la cultura popular i la creativitat literària, especialment el gènere narratiu de la rondallística, les llegendes i les faules, entre els estudiants de l’illa.

En l’acte es va llegir el dictamen del jurat d’aquests edició, format Xavier Patiño, representant de la Secció de Llengua i Literatura de l’IME; Jordi Orell, representant de la Comissió Assessora del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca; Carles Marquès, periodista cultural; Pau Marquès, dissenyador gràfic, Joana M. Garau, representant de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, i Pilar Vinent com a secretària.

D’acord amb la valoració del jurat, les rondalles que van obtenir els premis van ser:

Primer premi de la modalitat A (narració escrita): Paula Muñoz Casasnovas, alumna de 1r d’ESO del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació, per la seva rondalla «Dins la boca del drac», una adaptació de la llegenda de Sant Jordi als valors de la societat actual, de gran correcció lingüística i un missatge conciliador.

Segon premi de la modalitat A: Júlia Sintes Landa, alumna de 1r d’ESO de l’IES Josep M. Quadrado, amb la llegenda «El pou de Son Catlar», un relat molt imaginatiu, coherent i lingüísticament correcte.

Primer premi de la modalitat B (audiovisual): David Moll Moll alumne de 3r d’ESO de l’IES M. Àngels Cardona, amb «La collita sorpresa», una rondalla d’animació que reflecteix la feina que ha fet l’autor i que inclou una explicació sobre algunes de les dites menorquines que hi apareixen.

D’altra banda, el jurat va declarar finalistes de la modalitat A dues rondalles més: «El bosc de Moira», de Malena Gil Nieto, alumna de 1r d’ESO, i «Àngel Emperador», de Júlia Garcia Pons, alumna de 3r d’ESO, ambdues de l’IES Josep M. Quadrado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.