Menorca demana una bonificació al transport públic de Palma per a tots els residents a balears La proposta fou aprovada per unanimitat a la darrera Junta de Batles i Batlesses, a petició de l’Ajuntament de Sant Lluís

bus

La Comissió de Presidents de Corporacions Locals de l’Illa de Menorca ha acordat elevar al Govern balear una petició de bonificació del transport públic a tota la comunitat autònoma per a tots els residents de les Illes Balears, i especialment al transport públic de Palma. A proposta de l’Ajuntament de Sant Lluís, els batles i batlesses remetran aquesta proposta a la conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern balear.

La petició recorda que «Palma, com a capital de la comunitat autònoma, concentra un nombre de serveis imprescindibles per a tots els habitants de la comunitat, que majoritàriament han d’emprar el transport públic per accedir-hi físicament, més tenint en compte especialment als residents de les Illes menors, que no ens podem desplaçar a la capital amb el vehicle propi sense assumir un cost molt superior i amb moltes dificultats, i que no tenim més remei que utilitzar el transport públic quan arribam. La diferència de preu entre els empadronats a la ciutat de Palma i la resta de residents de la Comunitat Autònoma ens allunya i dificulta l’accés als serveis que son de tots i per a tots».

La proposta elevada des de Menorca afegeix que «Palma és una de les poques capitals espanyoles que manté bonificacions diferents en el seu transport públic entre empadronats a la ciutat i resta de residents al territori de la comunitat autònoma. Aquesta és una situació realment inexplicable precisament per les dificultats que tenim la resta de residents per poder-nos moure amb facilitat i tenir les mateixes oportunitats per accedir als serveis que concentra la capital per ser-ho i que ja gaudeix dels seus beneficis en contra de la resta del territori, especialment de les illes menors, que sempre patim la doble insularitat». A més, es recorda que, amb aquesta mesura, s’estaria contribuint a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, especialment l’ODS 10, que parla de la reducció de les desigualtats.

Aquesta mesura fou defensada per la batlessa de Sant Lluís a la darrera junta de batles i batlesses, tot recollint un suggeriment presentat al Ple municipal pel regidor del PI, Llorenç Carretero, que havia proposat que el descompte s’apliqués als jubilats menorquins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.