El disseny de la futura residència des Migjorn Gran es presenta als veïns i entitats del municipi A l’acte, hi han assistit la consellera Fina Santiago, la batlessa Antònia Camps i la presidenta del Consell, Susana Mora

La consellera d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, i la batlessa de l’Ajuntament des Migjorn Gran, Antònia Camps, acompanyades de l’equip guanyador del concurs arquitectònic que ha dissenyat la futura residència –l’arquitecte menorquí Guillem Coll Pons i el despatx d’arquitectura català H3O Architects– han presentat avui públicament als veïns del municipi el disseny de la nova residència per a persones majors en situació de dependència projectat al municipi.  També hi ha assistit la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora.

Es tracta d’un equipament que tendrà un cost de 4 milions d’euros que es finançaran entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports i els Fons Europeus NextGeneration del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia (MRR). Disposarà de 40 places per a persones majores en situació de dependència i donarà feina, una vegada estigui en marxa, a una trentena de persones.

S’Engolidor

El projecte, que duu per títol S’Engolidor, deu el nom a l’aparença reculada de pedra que tendrà l’edifici amb la voluntat de crear un nou espai de centralitat ciutadana en l’entorn i el del talaiot de Binicodrell. Amb una façana de marès, el ritme vertical de les obertures i un volum fragmentat, l’edifici s’integrarà en el seu entorn, en sintonia amb l’arquitectura tradicional menorquina.
La planta baixa és un pas que dóna accés al jardí públic posterior, amb un accés públic lateral perquè continuï essent un espai de joc per a infants. Amb una pèrgola que fa ombra i zones per passejar, el jardí podrà ser utilitzat tant pels usuaris com per la gent del poble.

Amb l’accés al centre de la parcel•la, la residència és una llar per planta (planta primera i planta segona). Cada planta és pot dividir en dos sectors d’incendis. La planta baixa concentra l’administració i els serveis específics, mentre que el semisoterrani és per a la zona de personal i la resta de serveis generals.

Els materials emprats provenen principalment de Menorca per minimitzar el transport i reduir la petjada ecològica de la construcció. El marès, la fusta, la pedra viva, les rajoles de terrazzo, evoquen familiaritat, així com les persianes i la vegetació autòctona de Menorca. També s’empren materials reciclats com llana de be, per a l’aïllament de façana, i posidònia seca, per a l’aïllament de coberta.

A més, la llar tendrà un espai per a la jardineria i la horticultura, pel fet que són activitats que generen beneficis psicomotrius i en sintonia amb la cultura menorquina.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament des Migjorn Gran varen signar el passat juliol el conveni per a la cessió d’ús del solar de la futura residència, en una parcel·la, propietat de l’ajuntament, que té una superfície de 1.624 metres quadrats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.