Govern i Ajuntament des Castell signen la cessió de la parcel·la que acollirà el pati de la nova residència geriàtrica

Es Castell – El Govern i l’Ajuntament des Castell han signat avui la cessió gratuïta per part de l’Ajuntament a Patrimoni de la Comunitat Autònoma d’una parcel·la municipal annexa al Quarter Duc de Crillón per integrar-se en la futura residència pública per a persones majors en situació de dependència.

D’aquesta manera la parcel·la, utilitzada a l’actualitat com aparcament, quedarà oficialment incorporada en el nou equipament social. S’utilitzarà com a pati/jardí tal i com ja s’havia contemplat en el concurs i en el disseny arquitectònic de la residència. La parcel·la consta de 343 metres quadrats i està situada a un dels costats del quarter.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i la batlessa Juana Escandell, han oficialitzat aquesta cessió davant notari amb la presència de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago.També han assistit la consellera de Benestar Social del Consell de Menorca, Bàrbara Torrent, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Juan Manuel Martínez.

Durant la presentació, la batlessa Joana Escandell ha assegurat que “aquesta parcel·la servirà per fer un pati per als usuaris de la residència geriàtrica. La signatura d’avui és una passa més per a la construcció de la nova residència, i és possible gràcies a la col·laboració entre institucions”.

Escandell també ha assenyalat que “ara s’està fent el projecte executiu i esperam, en pocs mesos, poder tenir el projecte acabat”.

Nou centre sociosanitari per a persones dependents i nou centre de dia

La residència i centre de dia des Castell projectats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern té un cost aproximat de 5,7 milions d’euros (obra i mobiliari) i suposarà la creació de 57 noves places residencials per a persones majors en situació de dependència i 15 de centre d’estades diürnes. Estarà finançada pels Fons Europeus NextGeneration del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia (MRR). Aquestes places s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca