Lago Resort Menorca acull la presentació de l’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls Més de 2.000 atletes participaran a la cursa aquest cap de setmana

Ciutadella – L’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls comença a rodar aquest dijous en la seva versió més sostenible i amb més de 2.000 dorsals recorrent l’illa entre divendres i dissabte repartits en les set modalitats. L´organització, a càrrec d´Elitechip, ha redissenyat l´esdeveniment per oferir la seva versió més sostenible amb l´objectiu de seguir minimitzant l´impacte de l´esdeveniment.

La prova s’ha presentat aquest dijous al Lago Resort Menorca, l’hotel de concentració dels participants d’elit que buscaran confirmar les seves aspiracions a les diferents distàncies que ofereix l’organització: 185KM, 100KM, 85KM, 58KM, 44KM i 27KM, a més de la modalitat de 185KM per relleus.

L’edició del desè aniversari ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila; la regidora d’Esports, Sandra Moll; el conseller, Josep Pastrana; a més d’Alejandro Alguacil, director del Lago Resort Menorca; Jordi Soler, cofundador de la marca OTSO Sport; Laura Marzo, representant de Baleària; Samuel Sintes, representant de Caixabank; i els organitzadors, Guiem Bosch i Víctor Truyol.

L’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls recupera el format habitual amb la distància reina en una sola etapa, que ha obert esportivament l’esdeveniment aquest divendres a les 8.30 hores, amb la primera sortida per als participants que estimen que faran el repte en menys de 40 hores, mentres que a les 14.30 hores ho faran els participants que estimen el seu temps en menys de 34 hores i per relleus.

Un dels objectius de l’organització per a aquest any és continuar treballant en mesures a favor del medi ambient i per això s’ha apostat per una senyalització de roba que substitueix els plàstics d’un sol ús, a més de la cartelleria que cada any es recicla. A més, no es lliuraran gots als avituallaments, i els participants trobaran a cada un diferents punts de selecció de residus perquè es pugui fer una recollida selectiva.

Pel que fa a la participació, de les 2.000 persones que prendran alguna de les sortides, només un 13% són de Menorca, de manera que més de 1.740 són turistes que, segons dades que maneja l’organització a partir d’enquestes, suposen un total que supera les 10.000 pernoctacions a l’Illa amb motiu de la prova.

El francès Antoine Guillon parteix, una vegada més, com a favorit a la victòria, en què seria el seu sisè triomf. El cartell dels 185KM es complementa amb els noms del francès Cedric Chavec, Juanjo Larrotxa, Joan Maria Jiménez, Claire Bannwarth, guanyadora de l’any passat, Gina Julià, entre d’altres, i la representació menorquina que més en forma es troba amb Albert Martínez, Javi Pons, Miquel Pons i Joan Florit, a més d’Eva Orives, Maria Fiol, en dones, entre d’altres menorquins que també s’enfrontaran al repte.

A la resta de distàncies hi haurà noms tan coneguts com Tofol Castanyer, Laia Díez, Guiem Duran, Coloma Sureda, Jesús Gil, Miquel Llompart, Neus Antich, Damià Ramis, l’italià Donatello Rota, Mireia Blasco, Elena Bernabeu, el polonès Michal Lesniak, a més d’alguns dels atletes menorquins que s’han mostrat més forts en els darrers temps com Mari Allés, Tere Álvarez (que ha disputat totes les edicions), Pau Benejam o Francesc Cavaller.

La cursa es podrà seguir en directe per l’Aplicació d’Elitechip, així com un servei de Streaming que es farà des de la línia de meta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.