SANT JOAN 2022 Carta d'opinió

Executiva Local PSIB-PSOE Ciutadella. – Aquest any, després de dos anys de pandèmia, si tot va com desitjam, podrem gaudir de les Festes de Sant Joan a Ciutadella. Les nostres festes són l’expressió viva de les tradicions i sentiments de tot el poble, són l’orgull i la representació d’una societat cohesionada entorn a la celebració, on tothom hi troba el seu lloc i cadascú les viu a la seva manera, des del respecte i més profunda estima.

Estem especialment il·lusionats esperant que arribi el gran dia però, a la vegada, compartim preocupació per què sabem que les nostres festes tenen transcendència, que ens visiten moltes persones, especialment joves i ens ve al cap el que va passar l’any passat amb els botellots, tot i no haver-hi festes, per açò hem de ser perseverants i impulsar els canvis i les millores necessàries per què es respectin les festes, i prevenir i evitar els excessos que no ens agraden.

Així i tot, volem posar en valor els avanços fets els darrers anys, Ciutadella disposa del Pla Director de Seguretat pels diferents escenaris. Per altra banda, les festes de Sant Joan són organitzades per l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca, què és la representació democràtica dels ciutadellencs i ciutadellenques. L’Ajuntament de Ciutadella, a través de la Junta Local de Seguretat lidera la coordinació de les diferents administracions per la prevenció i seguretat de les Festes. El Real Decret 1987/2010, de 3 de setembre, pel que s’aprova el Reglament que regula les Juntes Locals de Seguretat, en el seu article 5.3b) contempla la possibilitat de participar-hi els membres que es considerin necessaris, prèvia invitació de la Presidència, per raons d’especialitat dels assumptes a tractar en les sessions, poden ser altres autoritats, funcionaris o qualsevol altra persona que, per les seves funcions o coneixements tècnics es consideri oportú la seva participació. Així, la junta Local de Seguretat és el marc de col·laboració  i coordinació entre administracions per a garantir una eficaç acció de prevenció i poder evitar riscos durant la celebració de les festes.

A més l’Ajuntament, com a entitat organitzadora, també ha optat per recuperar la Junta Municipal de Sant Joan que té com a objectiu compartir les necessitats que sorgeixen de l’organització de les festes i actuar davant l’increment del nombre de visitants, demanar col·laboració de la resta d’administracions envers els aspectes que la pròpia Junta valori necessaris i analitzar i valorar les mesures de seguretat necessàries pel bon funcionament de les festes.

En definitiva, l’Ajuntament de Ciutadella és el que decideix i lidera els marcs de coordinació i col·laboració, difícilment ho pot liderar ningú altre millor que el nostre ajuntament, són les nostres festes i nosaltres hem de vetllar pel merescut respecte que es mereixen. Així ho pensam i així ho expressam.

Com bé diu el final de la nota de l’editor de la quarta edició 2015 (revisada) dels Protocols de les festes de Sant Joan de Ciutadella de Josep Pons Lluch: “Veient com es mou el món actualment, ple de canvis, amb el poc interès que sembla despertar tot l’antic, tenim la sensació que una part de la gent que hi participa sols està interessada en la bulla. Tanmateix, les festes de Sant Joan de Ciutadella són qualque cosa més que una macrofesta, que un premi que els pares donen als seus fills per haver tret bones notes en el curs escolar. Des de la col·lecció Jamma, esperam que aquest llibre servesqui a aquelles persones que volen gaudir de les festes i, a la vegada, omplir-les de coneixements, disposades com estan a viure-les amb intensitat, respecte i harmonia” … i tots ens hem d’involucrar, des de la nostra responsabilitat, per què així sigui.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.