L’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls pren un lleuger accent francès La primera jornada de la cursa es tanca marcada per la calor i amb l'aguait al triomf de Guillon i de Bannwarth. Als 27KM, victòries per al keniata Cheruiyot i la catalana Anna Fernández

La primera jornada de l’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls, celebrada ahir,  es va tancar amb calor, però amb la il·lusió intacta i amb els participants dels 185 quilòmetres sumant gambades a la recerca de la meta, a Ciutadella. S’ha complert el guió i, al tancament de l’edició, la cursa estava comandada per la dupla francesa Antoine Guillon i Claire Bannwarth, guanyadors de l’any passat. La prova, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, la col·laboració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU i l’Agència d’Estratègia Turística del Govern de les Illes Balears, a més del tittle sponsor, Otso Sport.

El dia va començar amb la primera sortida dels 185 quilòmetres a les 8.30 hores a l’aparcament de l’antiga Estació Marítima amb prop de 150 participants amb el repte de completar el recorregut en menys de 40 hores. No van faltar els cavalls de l’Escola Eqüestre per, amb els seus bots animar els participants que aviat van enfilar rumb a Pont den Gil.

A les 14.30 hores es va donar la segona sortida, amb els atletes d’elit al capdavant i amb l’obligació de baixar de les 35 hores en un recorregut endurit per les temperatures altes, a més d’un primer tram tècnic.

Des del principi, el francès Antoine Guillon va imposar un ritme amb què controlar a la ‘manada’ de participants rumb a la que podria ser la seva sisena victòria en sengles participacions, escortat pel seu company d’equip Cedric Chavec, Juanjo Larrotxa i els menorquins Javi Pons, Albert Martínez i Miquel Pons.

Durant la nit la previsió era que els corredors de la segona sortida agafessin els de la primera. Francisco Manuel Castillo, José Manuel López, Peter Kleinmann i Alejandro del Busto es van anar alternant els llocs capdavanters aprofitant la sortida de les 8.30 hores.

En dones, Claire Bannwarth va prendre el lideratge amb el seu característic ritme seguida de prop per les menorquines Eva Orives i Maria Fiol. La previsió era que alguna aconseguís la líder a la sortida de les 8.30 hores, Peng Zhongyin.

La competició que es va resoldre la mateixa tarda de divendres va ser la dels 27KM on els guanyadors van ser el kenià Benard Cheruiyot i Anna Fernández. Va ser una cursa ràpida des de La Vall fins a Ciutadella, especialment al tram final d’asfalt, on l’africà va fer un fantàstic canvi de ritme signant una gran cursa amb una mitjana de 4 minuts el quilòmetre.

El podi masculí el va copar l’equip d’OTSO Sport, amb Cheruiyot parant el crono a 1:46:26 acompanyat al segon lloc per Sergi García (1:52:10) i per Roger Comellas (1:54:52).

En dones, la victòria va caure a les cames d’Anna Fernández, qui va comandar des del principi la carrera i va arribar a meta amb un temps de 2:24:51. El segon lloc va caure per a Magdalena Vicens, mentre que la tercera va ser Ariadna Garcia, acabant amb un temps de 2:35:42 pel 2:38:01 de la tercera.

La calor va fer molta efecte als participants al llarg de divendres, fet que va provocar alguns abandonaments, mostrant l’exigència d’aquestes proves i la important preparació que requereix per mesurar-se a aquests reptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.