Els alumnes de l’IES Maria Àngels Cardona han rebut avui el premi de la categoría de batxillerat del concurs “Jo també vull ser científica” Posteriorment ha tingut lloc una xerrada d'Alícia Sintes i un taller STEAM per a l'alumnat

 

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, acompanyada del delegat d’Educació a Menorca, Joan Marquès, i de la científica Alícia Sintes, ha lliurat avui, dilluns 23 de maig, als alumnes Jaume Benejam i Gerard Pons (1r de batxillerat) el premi aconseguit a la categoria C: secundària, batxillerat i formació professional i a la fase internacional del projecte Erasmus+ “STEAMing for the future” 2020-1-ESO1-KA226-SCH-096028 del concurs “Jo també vull ser CIENTÍFICA” 11F 2022.

Posteriorment ha tingut lloc una xerrada d’Alícia Sintes i un taller STEAM per a l’alumnat.

El concurs s’ha convocat per la Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i a través del CEP IBSTEAM. S’ha comptat amb la col·laboració de Convivèxit, IBDona, Emaya, Casio Divisió Educativa, ICONO, Vodafone empreses, Desconectando, la Plataforma 11F i amb les doctores de la UIB Alicia Sintes (Física) i Mar Leza (Biologia). Aquesta iniciativa vol commemorar el Dia internacional de la Dona i la Nina a la Ciència que se celebra cada 11 de febrer.

L’objectiu d’aquest concurs és visibilitzar el paper que han tengut les dones dins la ciència al llarg de la història i, d’aquesta forma, tenir referents perquè les nines s’animin a estudiar carreres de l’àmbit científic.

Aquest concurs de vídeos escolars demanava als participants elaborar un anunci adreçat a visibilitzar el paper de la dona dins els camps científics i tècnics. Entre els requisits: durada màxima de 90 segons, originalitat  i d’autoria pròpia. La prova compta amb tres categories: infantil i 1r i 2n de primària (A); 3r a 6è de primària (B) i secundària, batxillerat i cicles formatius (C).

El vídeo guanyador de la categoria A: infantil i 1r i 2n de primària ha estat “Matildalogia” presentat per Lucas Álvarez, Naiara Izquierdo, Zakariae Khalloufi,  Juan López, Diego López, Martina Sánchez, Paula Adrover, Jaume Juan, Pep Maimó, Malak Marguaa del grup de 1r de primària de Cooperativa d’ensenyament Es Lledoner (Felanitx). Es pot veure a:  https://youtu.be/_VI1lK42IVs

Per altra banda, de la categoria B: de 3r a 6è de primària, el guanyador ha estat el treball presentat per Henrique Aragao Madureira, Lluís Garcia Martínez i Asma ElHabchi Habachi de 6è del CEIP Eleonor Bosch (Santa Margalida)https://youtu.be/zZoo9bRBvSY

Per acabar, de la categoria C: secundària, batxillerat i cicles formatius ha estat pel vídeo presentat per Jaume Benejam Goñalons i Gerard Pons Sucarrats de 1r de batxillerat de l’IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella) i dedicat a la figura de Kalpana Chawla. https://youtu.be/Vgkjl4ck3xY

En total s’han enviat 167 vídeos en els que han treballat 512 alumnes de 40 centres de les Illes Balears. Els participants han optat per una gran varietat de formats i estils, accentuant les biografies de grans figures, com Marie Curie, Rosalind Franklin, Hedy Lamarr, Katherine Johnson o Ada Lovelace.

A més dels premis pels guanyadors de les distintes categories, les classes dels guanyadors han participat a un taller STEAM i reben una visita de les científiques que han col·laborat.

Es pot accedir als vídeos guanyadors i als que han participat al concurs a través de la web http://ibsteam.caib.es/11f2022/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca