Govern estatal i sindicats pacten una oferta pública d’ocupació de prop de 30.000 places Hi ha unes 16.000 places d'ingrés lliure, 10.000 per a promoció interna i 4.000 per estabilitzar ocupació temporal

 

ACN Madrid – El govern estatal ha pactat amb els sindicats més representatius una oferta pública d’ocupació per a l’Administració General de l’Estat de 29.578 places. L’acord preveu cobrir de manera immediata les places amb personal interí i agilitzar els processos selectius. També s’ha pactat simplificar la promoció interna, que comptarà amb 9.591 places, segons fonts sindicals. De la resta de l’oferta, 15.880 places corresponen a l’ingrés lliure i 4.107 a estabilització d’ocupació temporal. El sindicat CCOO, que assegura que és l’oferta “més gran dels últims vint anys”, afirma que això suposarà “l’inici de la recuperació” de l’ocupació pública “perduda els últims anys”. 1.759 del total de places seran per a la Seguretat Social.

Per a la part sindical, la celeritat en els processos selectius és un tret molt important del pacte que s’ha assolit ja que, segons afirmen, la demora des que es detecta la necessitat fins que es cobreix definitivament la plaça supera actualment els tres anys.

Malgrat tot, la part social també ha subratllat que gran part del procés de negociació “segueix pendent de desenvolupament” i ha alertat de les “dificultats” que pot suposar que la voluntat política que el govern “compromet en aquest acord no es plasmi en un desenvolupament eficaç de les mesures”, segons un comunicat fet públic per CCOO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca