Actes 8 Març

Susana Mora: “La baixada de la taxa d’atur i l’augment de l’ocupació a Menorca constaten l’avançament de l’inici de la temporada turística” La reforma laboral ha fomentat la millora de les condicions laborals de 4.336 treballadors de Menorca

La presidenta del Consell Insular de Menorca i secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, en una entrevista publicada al canal de Youtube del partit, www.psoemenorca.tv, ha fet una primera valoració de les últimes dades d’ocupació a Menorca i una previsió de les perspectives econòmiques de cara a la temporada turística.

Davant les previsions de creixement del PIB a les Illes Balears i a Menorca, Susana Mora s’ha mostrat optimista i ha avançat que aquest fet té a veure amb la recuperació de l’economia menorquina.

“Les dades avalen aquest optimisme, ja que el creixement econòmic del 2021, en el 2022, es manté, demostrant que l’estratègia conjunta de les administracions governades pels socialistes, amb l’objectiu de crear el major escut social per protegir tantes persones i treballadors durant la crisi de la Covid-19, ha estat un gran encert i ha donat els resultats que perseguíem”.

No obstant això, Mora ha afegit que “no només ens hem de fixar amb els indicadors de creixement del PIB per constatar aquesta recuperació, sinó també amb el fet que la salut del nostre mercat laboral és millor que abans de la pandèmia, fins i tot que abans de la crisi de 2008”. Així ho avalen les dades, “les quals indiquen que durant el mes d’abril l’atur ha baixat i el nombre de persones ocupades ha augmentat de forma notable”.

A més, “aquests indicadors es poden explicar per l’avanç de l’inici de la temporada turística”, ha continuat argumentant. “La feina feta en matèria de diversificació econòmica, al llarg d’aquests anys, ens ha posicionat com un destí turístic de qualitat, malgrat la crisi originada per la pandèmia mundial i ara per la guerra de Putin sobre Ucraïna”.

Tant és així, “que hem augmentat les connexions amb els principals mercats emissors i hem registrat més turistes respecte el mateix mes de l’any passat”. Per tant, la socialista ha reiterat que “aquesta baixada de l’atur i l’augment del nombre de persones fent feina constata l’inici de la temporada turística”.

La reforma laboral també ha estat clau en aquest sentit, “ja que ha fomentat la millora de les condicions laborals de 4.336 treballadors i treballadores de Menorca i s’ha passat del 19% de contractes indefinits a l’abril de 2021, al 81% de l’abril d’enguany”.

Quant a la connectivitat de Menorca, s’ha registrat un 32,9% més d’entrades i sortides a l’illa que el 2019, a més d’obrir 13 noves rutes que es mantindran fins a finals d’octubre. Davant d’aquest escenari, Mora ha recordat que “tot apunta que recuperarem xifres del 2019, i les previsions són que s’augmentarà en un 20% o 30% el nombre de de visitants respecte fa tres anys durant tota la temporada”.

Aquestes previsions “dibuixen una temporada d’almenys sis mesos”, gràcies a la qual “s’estabilitza el mercat laboral que depèn del principal motor econòmic, el turisme”. De forma concreta, “seguim fent feina per consolidar rutes amb destinacions nacionals fora de temporada, com Madrid, Barcelona o València, però també per garantir connexions amb mercats internacionals, com Regne Unit o França”.

Per últim, Susana Mora ha fet referència al canvi de tendència que s’està observant per part del mercat britànic. Per una banda, “s’ha augmentat l’interès d’aquests viatgers per gaudir de l’illa fora de temporada, un fet que ens ajuda, precisament, a la desestacionalització”. I, per l’altra, “que venen atrets, de cada vegada més, per una oferta de major qualitat i cercant un producte encara més diversificat”, ha conclòs.

En aquest enllaç podeu veure l’entrevista sencera: https://www.youtube.com/watch?v=zHPMDbenbec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.