Sant Joan: festa sí, però amb seny

 

Estam a les portes de les festes de Sant Joan, festes estimades i desitjades per tots els ciutadellencs i ciutadellenques. Unes festes ben nostres però que corren el perill de morir d’èxit, de desvirtuar-se per mor de la massificació de les mateixes i perquè, desgraciadament, de cada vegada ve més de gent de fora a per el seu Sant Joan paral·lel, sense entendre les tradicions, els protocols i el sentiment dels ciutadellencs i ciutadellenques cap a la nostra festa major.

Fer pedagogia de la festa és més que necessari, especialment als instituts de Mallorca –com es va fer amb èxit fa unes dècades- per tal que els joves que vénen des de fora a passar uns dies no van a fer una botellada de final de curs, sinó que van a un poble que viu i vol guardar gelós la seva festa.

És lamentable que des del Govern de les Illes Balears no hi hagi més implicació econòmica, de recursos i de personal per a vetllar per la seguretat i el desenvolupament de la nostra festa, que és ara també la festa de tots els balears. Ciutadella no pot enfrontar-se tota sola a una festa que ens està fugint de les mans per la massificació per una banda, i perquè molts no vénen a viure i celebrar amb respecte la festa, sinó tot el contrari, vénen a beure, a emborratxar-se i a viure una celebració apart més semblant a una festa d’estudiants que al que vivim i volem que sigui Sant Joan.

No podem deixar que les nostres festes es desvirtuïn, que es facin malbé per mor de la gent que ens ve de fora i les satura, no podem deixar que Sant Joan deixi de ser aquesta festa tant nostra per a convertir-se en una “verbena”, una “botellada” o una festa més. Sant Joan és festa de festes, festa de tradicions, de sentiment i manera de ser d’un poble. Sant Joan és una festa que ha d’evolucionar sense imposicions, sense exigències i si ho ha de fer, ha de ser com sempre, de manera espontània i amb naturalitat.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca