L’expedient de la candidatura ja està disponible a la web de Menorca Talaiòtica Amb el títol de Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular, a partir d’avui el document complet es pot descarregar, com també el Pla de Gestió.

Menorca Talaiòtica

L’expedient presentat davant la UNESCO per aconseguir el reconeixement com a patrimoni mundial ja està disponible a la web de Menorca Talaiòtica, així com el Pla de Gestió del bé. Amb el títol de Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular, aquest expedient —coordinat per Cipriano Marín— exposa el relat al voltant d’una cultura insular única atrapada entre el cel i el mar. Per al disseny de la portada, el director creatiu de Vibra Design, Carles Andreu, es va inspirar en les constel·lacions que es veuen des de Menorca.

Fonamentada en la integració i relació harmoniosa dels monuments prehistòrics en l’entorn natural de l’illa, la candidatura s’articula en nou àrees territorials o components, que inclouen 280 jaciments d’època prehistòrica. Això representa el 21 % dels llocs arqueològics de Menorca i una superfície de 3.527 ha. Aquests components mostren els vestigis més destacats des de la irrupció de les construccions ciclòpies (1600 aC) fins a l’ocàs de la cultura talaiòtica amb l’inici de la romanització, al voltant de l’any 123 aC. Menorca Talaiòtica constitueix així una expressió única d’arquitectura ciclòpia integrada en el paisatge viu del present, un testimoni excepcional i ben conservat de la cultura talaiòtica.

D’altra banda, el Pla de Gestió de Menorca Talaiòtica, elaborat per l’empresa Kultura, sota la direcció d’Antoni Nicolau, estableix els mecanismes per garantir el manteniment i la millora del Valor Universal Excepcional (VUE), les condicions d’autenticitat i integritat dels béns de la Menorca Talaiòtica i el seu estat de conservació, així com l’enfortiment de la relació d’aquests béns amb la comunitat.

Així doncs, totes aquelles persones interessades en aprofundir el seu coneixement sobre Menorca Talaiòtica poden consultar ambdós documents a l’apartat sobre la candidatura. Tant l’expedient com el Pla de Gestió del bé estan disponibles en català, castellà i anglès.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.