Cristina Gómez: “La Llei de Menorca Reserva de la Biosfera és un pas de gegant pensat per a les generacions futures” "Avui fem un gran pas per a Menorca, és el colofó ​​final d'un camí que fa dues legislatures que caminem"

La portaveu d’Unides Podem al Consell de Menorca i consellera d’Habitatge, Ocupació i Cooperació Local de la institució, ha explicat aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació al Parlament de les Illes Balears que “la Llei Menorca Reserva de la Biosfera és un pas de gegant pensat per a les generacions futures, avui fem un gran pas per a Menorca, és el colofó ​​final d’un camí que fa dues legislatures que caminem”.

Gómez s’ha desplaçat al Parlament per explicar a la Cambra la Llei de Menorca Reserva de la Biosfera, que avui comença la tramitació parlamentària amb la presa en consideració. La portaveu d´Unidas Podemos ha subratllat que “ens trobem en situació d´emergència climàtica i Menorca està fent els deures. No podem esperar més”.

“El 1993 es va aprovar l’adhesió de Menorca al programa MaB de Reserves de la Biosfera de la UNESCO. En un moment fins i tot arribem a estar de sortida per no haver portat el ritme desitjat. Avui, els deures estan fets. Hem rezonificat i ampliat la reserva marina, ja tenim constituïda i en funcionament l’Agència de la Reserva de la Biosfera. El camí que portem fent dues legislatures arriba avui a la seva etapa final i comença una altra fase ja, amb la llei en via parlamentària”, ha assenyalat Cristina Gómez.

“Avui arriba al Parlament una llei amb totes les possibilitats del món per tirar endavant. Des d’Unides Podem estem acostumats a negociar i aquesta és una llei que si cal, ha de ser negociada per arribar a un acord”, ha apuntat Gómez en declaracions als mitjans. A més, ha afegit que “el creixement urbanístic a Menorca està controlat des de fa molt de temps a través del Pla Territorial Insular. De fet, som referència estatal en ordenació urbanística, i som Reserva de la Biosfera per tota la trajectòria que portem a les nostres esquenes: tenim també el Pla d’Acció de Reserva de la Biosfera, i aquest és d’alguna manera el colofó ​​final d’un camí on estem fa molt de temps”.

“A Menorca tenim capacitat reglamentària i iniciativa legislativa però no legislem. Ara tindrem una llei ia partir d’aquí intentarem gestionar el màxim de competències possibles, seguint el camí procedimental que marca l’Estatut d’Autonomia i la Constitució. Aspirem a més a un mínim de cinc milions d’euros amb aquesta llei”, ha finalitzat la portaveu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.