9a edició de “Menorca al Plat” La gastronomia menorquina i el producte local són els protagonistes de les jornades del 10 al 19 de juny

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la 9a edició de “Menorca al Plat” al restaurant Don Tomás. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants,  Toni Sansaloni, acompanyat per la directora insular d’Economia, Pilar Pons, i de la gerent de la D.O. Formatge Maó – Menorca, Piedad López, ambdues entitats col·laboradores de les jornades. També s’ha comptat amb la participació de l’alcaldessa des Migjorn Gran, Antonia Camps, municipi on s’ha realitzat la presentació de les jornades d’enguany.

La 9a edició de “Menorca al Plat” s’iniciarà aquest divendres 10 de juny, fins al diumenge 19 de juny, durant 10 dies consecutius, 18 de bars i restaurants ofereixen un menú especial de migdia i/o nit amb l’objectiu de posar-hi en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Tots els menús inclouen una degustació de Formatge Maó-Menorca, plats tradicionals menorquins i postres típiques de l’illa. A més, pràcticament tots els restaurants ofereixen una copa de Vi de la Terra de Menorca. El producte local esdevé el protagonista de les jornades.

L’Associació Menorquina de Cafeteria, Bars i Restaurants, adherida, a PIME Menorca fa nou anys que realitza aquestes jornades per posar en valor la gran tradició gastronòmica de Menorca i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar als restaurants de Menorca.

Molts dels restaurants de l’illa compten habitualment amb el producte local per elaborar els seus menús i cartes. Així com les receptes tradicions, introduint tocs d’innovació i originalitat de cada Cheff.

Aquestes jornades ho aconsegueixen any rere any és que els residents i turistes coneguin i demanin aquests plats i postres, així com el producte local,  com ara formatge Maó-Menorca, sobrassada menorquina, vedella vermella menorquina, llagosta menorquina, musclos de roca de Maó, gamba vermella de Menorca, ginebres menorquines, Vi de la Terra Illa de Menorca, verdures i hortalisses de temporada, camamil·la, … una infinitat de tasts de sabors que ofereixen els menús de “Menorca al Plat 2022”.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la cuina menorquina: Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn, Ferrerires, Fornells, Maó i Sant Lluis.

Es manté l’opció de menú de nit que es va introduir l’any passat, amb una gran acceptació, 12 són els restaurants que tenen aquesta modalitat també disponible.

Per a una correcta organització s’aconsella trucar i reservar taula indicant que es farà el menú “Menorca al Plat” de migdia o nit.

L’esdeveniment gastronòmic compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, i amb la col·laboració del Consell Regulador de Denominació d’Origen del Producte Formatge Maó-Menorca, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escritors Gastronòmies de Balears, Made in Menorca , Menorca Regió Gastronòmica Europea i PIME Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.