La Junta de Seguretat constata la disponibilitat de recursos suficients per complir el Pla Director En total, seran 107 així els agents de Policia Local desplegats durant les festes.

L’Ajuntament de Ciutadella ha acollit avui matí una reunió de la Junta de Seguretat de les Festes de Sant Joan on s’han concretat els efectius que treballaran durant els dies de celebració, i s’ha constatat que es podrà complir el Pla Director de Seguretat al cent per cent. La trobada ha estat presidida per la batlessa de Ciutadella, i ha comptat amb la presència de la directora insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca, Isabel López Manchón, la directora gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, representants de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el cap accidental de la Policia Local de Ciutadella, la regidora de Festes Gràcia Mercadal, el regidor de Mobilitat i Policia, Sergi Servera, i representants dels partits de l’oposició a l’Ajuntament.

La Junta ha determinat que el dispositiu de seguretat estarà conformat per 44 agents de la Policia Local de Ciutadella amb torns reforçats, 48 agents més procedents d’altres municipis de Menorca, i uns altres 15 agents arribats de Mallorca. En total, seran 107 així els agents de Policia Local desplegats durant les festes.

Per la seva part, la Policia Nacional reforçarà la seva presència amb dues Unitats de Prevenció i Reacció (UPR), una vinguda de Palma i l’altra de Saragossa i Alacant. Açò implica que durant les Festes de Sant Joan, hi haurà disponibles 60 efectius de la Policia Nacional, complementats amb un helicòpter. També es reforça el dispositiu de control de trànsit de la Guàrdia Civil i el de seguretat ciutadana, i s’envia una embarcació que serà a Ciutadella durant els dies de les festes.

Aquest desplegament es complementa amb els 45 controladors que contracta l’Ajuntament de Ciutadella per al control d’aforaments als diferents actes, les 90 persones mobilitzades per la Creu Roja, i els 40 voluntaris de Protecció Civil ja compromesos.

A la vegada, s’ha obert ja el termini perquè qualsevol persona s’inscrigui com a Voluntari de Sant Joan i contribueixi a obrir el passadís durant els Jocs des Pla. Des de l’Ajuntament de Ciutadella, de fet, es fa una crida a tothom qui estima la festa a què faci el pas i es converteixi en voluntari.

Tot aquest dispositiu de seguretat es complementa amb algunes mesures logístiques que han de contribuir a reduir les aglomeracions. En aquest sentit, enguany es complementarà la pantalla gegant que s’ubica a la Plaça des Born amb una altra pantalla ubicada a la Plaça Nova, i des d’on es podran seguir en directe el Primer Toc del dia 23 i del dia 24, i també el Caragol des Born.

Per la seva banda, Ports de les Illes Balears ha elaborat un cartell per a difondre un missatge de respecte cap a les Festes de Sant Joan, en col·laboració amb Autoritat Portuària de Balears, AVIBA, l’Ajuntament i les navilieres Trasmapi- Menorca Lines i Balearia. Aquesta iniciativa sorgeix de la petició municipal d’incidir en el control del passatge durant el trajecte per tal d’evitar el consum d’alcohol i demanar la col·laboració en la difusió d’un missatge de gaudi responsable de les festes de Sant Joan.

Per altra banda, a sol·licitud de l’Ajuntament i en la línia del que s’ha fet altres anys, des de PortsIB es procedirà a la instal·lació d’una xarxa al pont de la Colàrsega per tal d’evitar que els plàstics i residus de les festes d’aquests dies que puguin caure a l’aigua arribin al mar. Açò farà que la rampa de varada d’embarcacions romangui tancada els dies de festa, evitant també així la circulació de vehicles per aquesta zona on hi ha normalment aquests dies molts vianants.

També es faran reforços en la neteja i la seguretat del control de la zona portuària que treballaran de forma coordinada amb els mitjans municipals i la Policia Local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.