Pintant Es cavallitus Les fotos de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca

 

Fotografia: Autor Antoni Picó Vivó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Diapositiva de plàstic. 35 mm. Color

El mes de juny obre l’estiu i les festes de Menorca. Aquest mes Ciutadella prepara i viu les seves festes de Sant Joan i, als altres pobles, ja es comencen a notar les festes més a prop. Els preparatius del mes de juny van des dels cavalls, flocadures, buldrafes i la roba dels caixers, cavallers i fabiolers, passant pel Diumenge des Be o per totes les coses que es preparen a les cases: la neteja, el menjar, les trobades amb amics i famílies.

Hi ha coses que les preparam tots a les nostres cases i carrers. Hi ha coses que les prepara l’ajuntament i les entitats i comerços. Però hi ha coses que són diferents o especials. En aquesta fotografia que us presentam, feta per Antoni Picó Vivó, veim com un grup de pintors tornen a pintar els dibuixos dels Cavallitos, situats en el Camí de Sant Joan de Missa, perquè puguin presidir amb tot el seu color el camí de la Qualcada cap a l’ermita. La fotografia es va fer fa uns 40 anys i hi podem veure en Xec Coll, na Martina Faner, en Miquel Cardona i en Jaume Fedelich.

Des de l’AISM us demanam la vostra col·laboració: Si teniu alguna informació sobre la fotografia o qualsevol altra imatge que pugueu veure a les nostres xarxes socials o al nostre catàleg en línia (http://pandora.aism.cat/) ens la podeu fer arribar per correu electrònic (arxiuimatgeiso@cime.es) o per telèfon 971 358 104, així podrem tenir un Arxiu més complet. Moltes gràcies!

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca