22 municipis de les Illes Balears competiran en la tercera edició del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio Sant Antoni de Portmany va ser el vencedor de la passada edició

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha participat, aquest dimecres, en l’acte d’inici de la tercera edició del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio. Li han acompanyat el conseller de presidència i gestió ambiental del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Roig; l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra; i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Aquesta iniciativa té com a objectiu guardonar l’esforç dels més de 2.800 establiments hostalers de la zona i l’activisme de 22 municipis de les Illes Balears per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus. Les localitats participants tractaran d’arrabassar la seva Bandera Verda a Sant Antoni de Portmany, guardonada en l’última edició.

La campanya contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Ecovidrio ha engegat, a més, el primer estudi de camp per conèixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners en l’arxipèlag. Les enquestes les realitzaran educadors ambientals de forma presencial durant el mes de juliol i aconseguirà un univers de 1.400 establiments entre bars, quiosquets i restaurants.

En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà a l’establiment balear més madur en la gestió ambiental de la seva activitat.

El 2021, els ciutadans de les Illes Balears van reciclar fins a 42.839 tones de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 36,5Kg/habitant, situant-se com la regió líder i al capdavant del país pel que fa a reciclatge d’envasos de vidre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.