Més de 600 alumnes de primària i secundària recullen entre avui i demà els premis Consumópolis 17 Les Illes Balears són la primera comunitat autònoma en acabar les proves i la segona quant a participació en el concurs escolar.

Més de 600 alumnes de primària i secundària rebran entre avui i demà els premis Consumópolis 17. L’objectiu del concurs és promoure la reflexió, de manera crítica, solidària, responsable i sostenible, sobre diferents aspectes del consum responsable mitjançant la realització de diferents activitats.

Aquesta dissetena edició, organitzada per la Direcció General de Consum en col·laboració amb el Ministeri de Consum, té per lema «Pitja “M’agrada” al consum circular i responsable».

L’acte de lliurament de premis ha tengut lloc al Palma Aquarium i ha comptat amb la presència del secretari general de Consum i Joc del Ministeri de Consum, Rafael Escudero; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el director general de Consum, Fèlix Alonso.

El concurs va adreçat a alumnes de 5è i 6è d’educació primària, de 1r i 2n d’educació secundària, i de 3r i 4t d’ESO i formació professional bàsica. Cada equip ha estat integrat per cinc participants del mateix nivell escolar.

En aquesta dissetena edició de Consumópolis, el concurs ha aconseguit la xifra rècord de participació a les Illes Balears: 313 equips i 1.565 alumnes (48 equips i 1.010 alumnes més que l’edició anterior).

Les Illes Balears s’han posicionat com la primera comunitat autònoma amb més equips i alumnat que ha finalitzat les proves i la segona amb més equips a Consumópolis 17, després de Castella i Lleó, amb 328 equips.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha felicitat tots els participants i ha destacat la feina que es fa des de les escoles per formar consumidors responsables. “En un món en canvi constant com l’actual és molt important tenir eines per saber fer un consum responsable i aquesta iniciativa ajuda l’alumnat a adquirir-les d’una manera especialment atractiva, combinant la formació amb l’entreteniment”.

Per la seva banda, el secretari general de Consum i Joc, Rafael Escudero, ha explicat als assistents que el concurs escolar Consumópolis «és un referent, permet la conscienciació del consum sostenible a través del joc lúdic, fomenta el treball en equip i els professors disposen de recursos pedagògics actualitzats».

En aquest sentit, el director general de Consum, Fèlix Alonso ha declarat que «Consumópolis és un concurs essencial per ensenyar als més petits a consumir a través de la reflexió, el joc i la diversió. A més, aprenen sobre el reciclatge i la importància de cuidar el planeta».

En acabar el lliurament de premis, alumnes i professors han visitat les instal·lacions i el tanc dels taurons de Palma Aquarium. A més, s’ha fet un sorteig d’un vespre per dormir entre taurons.

Premis

Els guanyadors del concurs escolar Consumópolis 17 a la comunitat autònoma de les Illes Balears i que participaran en la convocatòria nacional del concurs són els següents:

En el nivell 1 de participació, de 5è i 6è d’educació primària:

— L’equip Binaris del CEIP Punta de n’Amer, de sa Coma —Sant Llorenç des Cardassar— (Mallorca), amb els reconeixements següents: una borsa ecològica, una botella i una tauleta tàctil per als cinc concursants i la docent coordinadora.

En el nivell 2 de participació, de 1r i 2n d’educació secundària obligatòria:

— L’equip Laspecadisneys de l’IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella de Menorca, amb els reconeixements següents: una borsa ecològica, una botella i una tauleta tàctil per als cinc concursants i el docent coordinador.

— L’Equip Venga de l’IES Inca (Mallorca), amb els reconeixements següents: una borsa ecològica, una botella i una tauleta tàctil per als cinc concursants i el docent coordinador.

Així mateix, han estat premiats com a centres més participatius i rebran un Chromebook:

Mallorca

— CEIP Jaume Fornaris i Taltavull, de Son Servera

— CEIP Punta de n’Amer, de Sant Llorenç des Cardassar

— IES Binissalem, de Binissalem

— IES Sineu, de Sineu

— IES Santa Maria, de Santa Maria de Camí

— IES Felanitx, de Felanitx

Menorca

— IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella de Menorca

Fases

La primera part del concurs ha estat la realització d’un recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis, en què els equips han completat deu proves de caràcter pedagògic i lúdic.

En la segona part, els cinc integrants de l’equip han fet un cartell interactiu sobre l’economia circular en l’entorn escolar, familiar i social, que es fonamenti en el lema principal de la 17a edició de Consumópolis i que reflecteixi com podem millorar el planeta i la societat fent un consum circular i responsable.

L’objectiu del cartell interactiu és convèncer el seu entorn escolar, familiar i social de la necessitat de contribuir al consum i a l’economia circular, donant a conèixer bones pràctiques en aquesta matèria.

Enguany, per primera vegada, el document ha afegit avatars relacionats amb la diversitat, tal com passa en els col·legis de les Balears, on estudien nins i nines amb una gran riquesa d’orígens familiars diversos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca