Endesa inverteix 3.300.000 euros en actuacions per a prevenció d’incendis forestals a les Illes Balears Aquesta campanya es desenvolupa cada any i té com a finalitat el manteniment de la distància de seguretat entre els conductors elèctrics i les zones boscoses

 

Endesa ha destinat 3.300.000 euros en actuacions per a la prevenció d’incendis forestals en l’entorn pel qual discorren les línies de distribució elèctrica de les Illes Balears per tal d’assegurar la continuïtat i seguretat del subministrament.

El Pla es vertebra en tres eixos: la neteja i la cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, realització termografies i inspeccions visuals amb la introducció de noves tecnologies, així com les revisions exhaustives de les instal·lacions per a assegurar el bon funcionament de la xarxa i evitar incidències.

Enguany, aquestes actuacions per al manteniment preventiu de la xarxa de distribució elèctrica i de les masses forestals s’han desenvolupat al llarg de 1.318 km de línies de mitjana tensió que s’estenen arreu de de les Illes Balears.

Les feines de neteja de la vegetació consisteixen en fer un recorregut al llarg de tota la línia elèctrica per desbrossar l’arbrat i la massa forestal que creix al seu voltant, segons els paràmetres de distàncies i espècies que estipula la normativa vigent. Aquestes accions permeten minimitzar el risc de possibles contactes dels arbres amb la xarxa de distribució en casos de meteorologia adversa, com és el vent i la pluja, i les conseqüents incidències en el servei.

La tala i poda selectiva de la massa forestal que creix propera a les línies elèctriques és una de les feines essencials del Pla d’Anual de Manteniment desenvolupat per Endesa. L’especial orografia d’algunes zones de les illes pot fer especialment complex el desenvolupament d’aquestes feines, per la qual cosa Endesa destina recursos addicionals per assegurar que les seves actuacions als espais forestals garanteixen l’adequada conservació. De la mateixa manera, Endesa comprova el correcte estat de tots els seus elements de la línia per tal de garantir la millor qualitat de servei.

Així mateix, Endesa ha impulsat actuacions d’obertura de corredors de seguretat per a evitar incidències en el subministrament elèctric i minimitzar el risc d’incendi.

Aquests feines de revisió i manteniment es duen a terme de manera anual a les línies elèctriques que Endesa té a les Illes Balears com a part del Pla de Manteniment que duu a terme la Companyia i en el qual inverteix anualment prop de 3.300.000€ com a responsable de la distribució elèctrica a les Illes Balears.

Simulacre d’incendi forestal a Canyamel (Capdepera)

Endesa ha participat aquest mes de juny, juntament amb els cossos d’emergències de Balears i personal de l’UME,  a Capdepera, en un simulacre d’un incendi forestal de nivell 2, és a dir, amb afectació a habitatges o persones de manera greu per a preparar-se de cara a la temporada d’incendis.

El simulacre ha comptat amb efectius de la Direcció General d’Emergències i Interior, de l’112, de l’Ibanat, del cos de bombers de Palma i del Consell Insular de Mallorca, del SAMU 061, de l’Aemet, de la Policia Nacional, de la Policia Local de Capdepera, de l’Ibetec, de Creu Roja, de Delegació del Govern, com també amb efectius de l’UME, de la Comandància General de Balears (Comgebal), de la Guàrdia Civil i de voluntaris de Protecció Civil.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca