Seny, mesura i festa

 

 

Foto: Antoni Barber Moll

Estam a les portes de les festes de Sant Joan, unes festes que volem viure i celebrar amb intensitat, amb més ganes que mai, però el seny i la mesura hi han de ser, també, ben presents, i de manera especial en aquells moments àlgids de la festa on els ciutadellencs i ciutadellenques hem de saber demostrar que estimam sa festa per damunt de tot.

El Caixer Senyor i la Junta de Caixers han demanat seny i comportament al primer toc del Dia des Be i des Dissabte de Sant Joan, especialment dins l’entrada de la casa senyorial on es donaran els primers tocs de la festa.

Respectar els cordons de seguretat, per a que es puguin garantir les sortides de seguretat en cas de que algú hagi de ser atès pels serveis d’emergència per mor de la calor. Com també deixar lliure el pas al fabioler i a la junta el Dissabte de la festa abans del primer toc, i quan aquest hagi de sortir de la casa de caixer.

També hem de ser conscients de que el virus encara campa per aquí, que no té la virulència de l’hivern, però que contagia en espais tancats, i és per açò que hem de mirar de ser responsables en els espais tancats. No sols ens hi jugam la salut, sinó també l’economia en una temporada turística més que bona.

Respectem com sabem fer les ciutadellenques i ciutadellencs al cavalls i cavallers, als caixers, deixar pas a s’Homo des Be, evitar estirades de llana i tot allò que dóni peu als que ens volen canviar aquest dia diguent que hi ha maltractament animal, per tant deixem espais lliures, feim passadís i seny a no omplir fins sa bandera, encara que en tinguem moltes ganes s’entrada de cas caixer. Hem de preservar sa festa i per tant ho hem de fer amb més responsabilitat que mai.

Anem a viure un Sant Joan de Dalt de Tot, com ho sabem fer els que estimam i respectam la festa, i fugir de polèmiques esterils, de comentaris interessats i de que des de fora ens vulguin imposar com hem de fer la festa que sempre hem fet, festa que hem passat de pares a fills, de mares a filles, de generació en generació. Sant Joan és nostro, no deixem que ens el facin malbé.

One Comment on “Seny, mesura i festa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca